ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώτος εξαγωγικός πελάτης του τουρκικού UAV Anka

Πρώτος εξαγωγικός πελάτης του τουρκικού UAV Anka

Η Τουρκία βρήκε τον πρώτο εξαγωγικό πελάτη για το UAV Anka καθώς η Αίγυπτος αποφάσισε να παραγγείλει 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται σε 2 χρόνια ενώ ο Τουρκικός Στρατός έχει ήδη παραλάβει το πρώτο Anka μέσα στο 2012.Το Anka είναι ένα μη επανδρωμένο αναγνωριστικό α/φος βάρος 1,5tns κινούμενο από στοβιλοελικοφόρο κινητήρα, ικανότητα μεταφοράς εξοπλισμού βάρους 200kg και χρόνο περιπολίας 24 ώρες.

Το Κατάρ είναι ο δεύτερος εξαγωγικός πελάτης της Τουρκίας έχοντας παραγγείλει 10 UAV Bayraktar. Πρόκειται για ένα μικρότερο τακτικό UAV βάρους 

500kg και ικανότητα μεταφοράς φορτίου βάρους 40kg και χρόνο περιπολίας 14 ώρες. Το κόστος της παραγγελίας του Κατάρ πλησιάζει τα 25εκ $ 

Ο Τουρκικός στρατός έχει ήδη σε χρήση μια μικρότερη έκδοση το  Bayraktar Mini UAV βάροτς 4,6kg το οποίο εκτοξέυεται χειροκίνητα και έχει χρόνο περιπολίας 60 λεπτά σε απόσταση 15Km.

Συνολικά πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο η Τουρκία έχει σημειώσει επιτυχημένη πορεία παρά τα συνεχή τεχνικά προβλήματα που επηρέασαν ιδιαίτερα τα Anka.

Η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας έχει προσφέρει το απαραίτητο υπόβαθρο για την αμυντική βιομηχανία της χώρας που αναπτύσσεται σε όλους τους κύριους τομείς εξοπλισμών προκειμένου να αποκτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτάρκεια ενώ έχει προχωρήσει και σε εξαγωγικές επιτυχίες.

Ο τομέας των UAV θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους τομείς και μάλιστα με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης καθώς οι μελλοντικές επιχειρήσεις θα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό από πληροφορίες που θα παρέχουν τα UAV σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου.

Οι εξελίξεις αυτές είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιηθούν και για τη βελτίωση των δυνατοτήτων επιτήρησης-αναγνώρισης-και ελέγχου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.