ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ναζιστικού τύπου απειλές από Ερντογάν: «Για κάθε νεκρό Τούρκο στρατιώτη θα σκοτώνουμε 100 Κούρδους του ΡΚΚ»

Ναζιστικού τύπου απειλές από Ερντογάν: «Για κάθε νεκρό Τούρκο στρατιώτη θα σκοτώνουμε 100 Κούρδους του ΡΚΚ»

Με ναζιστικού τύπου αντίμετρα απειλεί ο Ερντογάν τους Κούρδους αντάρτες. όπως οι Γερμανοί στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που είχαν στην κατοχή τους απειλούσαν με 10πλάσιες απώλειες για κάθε νεκρό Γερμανό στρατιώτη έτσι και ο πρόεδρος της Τουρκίας απείλησε σήμερα ότι για κάθε Τούρκο νεκρό, το ΡΚΚ θα πληρώνει με 100 νεκρούς.

«Έχουμε οκτώ μάρτυρες; Τότε ας ξέρουν οι τρομοκράτες ότι θα πληρώσουν το βαρύ τίμημα για αυτό με τουλάχιστον 800 δικούς τους», είπε ο Ερντογάν μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Άγκυρα, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ενέδρα στην οποία 8 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν την ζωή τους.

«Θα τους τελειώσουμε πηγαίνοντας στα λημέρια τους και τις τρύπες τους στα βουνά. Θα τους τελειώσουμε στο Σιντζάρ και στο Καντίλ» συμπλήρωσε με οργισμένο ύφος.

Τα σχόλια σηματοδότησαν την ισχυρότερη απειλή του Ερντογάν για μια ενδεχόμενη επίθεση ενάντια των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Τουρκία πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες επιθέσεις κατά των βάσεων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, ιδίως στο οχυρό τους στα βουνά Καντίλ, αλλά οι απειλές για μια μεγάλη χερσαία επίθεση στην περιοχή καταλάγιασαν σε μεγάλο βαθμό μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Η βία στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, όπου οι Κούρδοι πλειοψηφούν, έχει επιδεινωθεί μετά την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός το 2015 και η κυβέρνηση έχει διεξάγει εκτεταμένες επιχειρήσεις για να συλλάβει τους μαχητές του ΡΚΚ στην Τουρκία.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι τουρκικές αρχές έχουν φυλακίσει 137 άτομα για ύποπτες συνδέσεις με το ΡΚΚ σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών το Σάββατο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.