ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η Άγκυρα θεωρεί την αποστολή της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» κατά του Barbaros «πολεμική ενέργεια»

Η Άγκυρα θεωρεί την αποστολή της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» κατά του Barbaros «πολεμική ενέργεια»

Ως πολεμική ενέργεια χαρακτηρίζει την αποστολή της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» στην περιοχή που δεσμεύτηκε παράνομα για τις έρευνες του Barbaros από την Άγκυρα, η εφημερίδα Yeni Safak η οποία και εκφράζει την γραμμή Ρ.Τ.Ερντογάν και απηχεί τις απόψεις και τις σκέψεις του Τούρκου προέδρου.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Η Ελλάδα απειλεί να προκαλέσει έναν ανοιχτό πόλεμο, και η Τουρκία ετοιμάζεται να απαντήσει σε αυτήν την κίνηση».

Όπως επισημαίνει ο συντάκτης του προκλητικού άρθρου, το πλοίο Barbaros συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία, βάρκες αλλά και υποβρύχια:

«Είναι σαφές ότι η Τουρκία ανταποκρίνεται στην απειλή του πολέμου για την προετοιμασία του πλοίου Barbaros, τα τουρκικά πολεμικά πλοία, τα περιπολικά σκάφη και τα υποβρύχια οδηγήθηκαν στη συνοδεία του».

Σύμφωνα με την εφημερίδα η Τουρκία επιδιώκει να εγκλωβίσει τα 41 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο, επιχειρώντας να απαντήσει στην προσπάθεια της Ελλάδας να καταλάβει τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την Yeni Safak, τα στελέχη της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας κλήθηκαν για εξηγήσεις στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.