ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

«Ύφαλο» βρήκε το τουρκικό πρόγραμμα προμήθειας υποβρυχίων Type 214

«Ύφαλο» βρήκε το τουρκικό πρόγραμμα προμήθειας υποβρυχίων Type 214

Η Γερμανία αρνήθηκε το αίτημα της Τουρκίας να παραχωρήσει στην τουρκική βιομηχανία τους εθνικούς πηγαίους…
Η Γερμανία αρνήθηκε το αίτημα της Τουρκίας να παραχωρήσει στην τουρκική βιομηχανία τους εθνικούς πηγαίους κώδικες των έξι υποβρυχίων Type 214 που έχει παραγγείλει η Τουρκία από γερμανικά ναυπηγεία.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η Υποδιεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) επέλεξε τα γερμανικά ναυπηγεία Howaldtswerke-Deutsche Werft (HDW) και την Marine Force International (MFI) για την προμήθεια έξι υποβρυχίων Type 214 με πρόωση ανεξάρτητη του αέρα τον Ιούλιο του 2008.

Ένα από τα αιτήματα της Τουρκίας υπήρξε η αποδέσμευση πρόσβασης στους πηγαίους κωδικούς του συστήματος διαχείρισης μάχης των υποβρυχίων ώστε να μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες και απαιτήσεις του τουρκικού Ναυτικού.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για το πρόγραμμα της συγκεκριμένης προμήθειας, που αποτιμάται στα 2,5 δις ευρώ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα υποβρύχια θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία Gölcük της Κωνσταντινούπολης, το δε πρώτο θα πρέπει να παραδοθεί το 2015.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.