Μόσχα: Έτοιμοι προς παράδοση οι S-400 στην Τουρκία – Σε λίγες ημέρες οι βολές αποδοχής στη Ρωσία

Μόσχα: Έτοιμοι προς παράδοση οι S-400 στην Τουρκία – Σε λίγες ημέρες οι βολές αποδοχής στη Ρωσία

Σε σημαντικές δηλώσεις αναφορικά με τους S-400 αλλά και γενικότερα προχώρησε ο ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Rosoboronexport Αλεξάντερ Μιχέεφ, την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν οι βολές αποδοχής των ρωσικών συστημάτων από την τουρκική Αεροπορία.

Πιο συγκεκριμένα ο Αλεξάντερ Μιχέεφ, δήλωσε σήμερα πως η αποστολή των πρώτων συστοιχιών των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Ο ίδιος επεσήμανε πως οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι είναι έτοιμοι κατά 99%, ενώ υποστήριξε ότι η συμφωνία για την παράδοσή τους υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, και πως αυτό που μελετάται είναι η υλικοτεχνική υποστήριξη.

Μάλιστα ο Ρώσος αξιωματούχος ανακοίνωσε πως οι δύο χώρες ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τα εθνικά τους νομίσματα στις μεταξύ τους συναλλαγές για να προσθέσει πως αναμένει κέρδη της τάξης των 13 δισ.$ για το 2019.

Εχθές ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε πως η υπόθεση των S-400 είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και πως η χώρα; Του δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω στην συμφωνία.

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι της παράδοσης των συστημάτων στην Τουρκία θα προηγηθούν βολές αποδοχής των συστημάτων από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε πεδίο βολής (Αστραχάν) στη Ρωσία, κάτι που σημαίνει ότι αυτές θα γίνουν πριν το τέλος του μήνα.

https://twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1142867639506800642

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έδωσαν στην Τουρκία τελική διορία μέχρι τα τέλη Ιουλίου για να ακυρώσει την παραλαβή την παραλαβή των επίμαχων οπλικών συστημάτων, τα οποία θεωρούν ασύμβατα με το νέο, αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35, που θέλει επίσης να αποκτήσει η Άγκυρα.

Αν μέχρι τις 31 Ιουλίου η Τουρκία δεν πάρει πίσω την απόφασή της για τους S-400, τότε οι Τούρκοι πιλότοι που εκπαιδεύονται αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ στα F-35 θα απελαθούν.

Ταυτόχρονα, θα ακυρωθούν οι συμβάσεις που έχουν παραχωρηθεί σε τουρκικές εταιρείες για την κατασκευή τμημάτων των μαχητικών αυτών, είπε στους δημοσιογράφους η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Έλεν Λορντ στις αρχές Ιουνίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.