ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Να μην κάνει δηλώσεις για τα εσωτερικά μιας ξένης χώρας»

«Να μην κάνει δηλώσεις για τα εσωτερικά μιας ξένης χώρας»

Ένας ένας μπαίνουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι στο «χορό» των δηλώσεων κατά του Αμερικανού πρεσβευτή στην Τουρκία. Μετά τον Ερντογάν –που έκανε και την αρχή- και τον αντιπροέδρο του κυβερνητικού κόμματος  ΑΚΡ Χουσεϊν Τσελίκ σειρά πήρε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς ο οποίος έκανε παρατηρήσεις στον Αμερικανό πρεσβευτή Francis Ricciardone λέγοντάς του ότι πρέπει να θυμάται ότι ζει στην Τουρκία ως απεσταλμένος των ΗΠΑ και ότι δεν πρέπει να προχωρά σε πολιτικές διαπιστώσεις όσο βρίσκεται στη χώρα.

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο Μπουλέντ Αρίντς μιλώντας στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό SKY Turkey ο οποίος μιλώντας για τις μεγάλες περιόδους κράτησης των στρατιωτικών και μάλιστα εν ενεργεία είπε:

«Ο καθένας μπορεί να κάνει σχόλια για τη μεγάλη αυτή περίοδο κράτησης, αλλά ένας πρεσβευτής ξένης χώρας θα έπρεπε να αποφεύγει να σχολιάζει τα εσωτερικά θέματα ενός άλλου κράτους».

Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε πως η προσωρινή περίοδος κράτησης ιδιαίτερα για τους στρατιωτικούς στην Τουρκία είναι μεγάλη: «Αυτό που ενοχλεί τη συνείδησή μας είναι πως η κράτηση για κάποιους συνεχίζεται για 4 ή και 5 χρόνια. Αυτοί μπορεί να είναι καθηγητές, στρατιωτικοί ή δημοσιογράφοι ή κάθε άλλο πρόσωπο. Πιστεύουμε πως οι δικαστές πρέπει να έχουν σαφές ενδείξεις και ότι και να γίνει η περίοδος αυτή της προσωρινής κράτησης θα πρέπει να είναι η ελάχιστη δυνατή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.