ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρ.Τ. Ερντογάν – Μ. Πενς : Η «ψυχρή» συνάντηση – Αυστηρή χειραψία και παγωμένα βλέμματα (βίντεο – φώτο)

Ρ.Τ. Ερντογάν – Μ. Πενς : Η «ψυχρή» συνάντηση – Αυστηρή χειραψία και παγωμένα βλέμματα (βίντεο – φώτο)

Όλες οι ενδείξεις προεξοφλούσαν για το κακό αποτέλεσμα.

Όμως η συνάντηση ξεπέρασε κάθε κακή προσδοκία. Ο λόγος για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Μάικ Πενς, που μπορεί μεν να συναντήθηκαν στην Άγκυρα, ωστόσο οι φωτογραφίες δείχνουν ότι το βαρομετρικό ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Κι αν ο Ερντογάν δέχθηκε, σε μια μάλλον παραχώρηση μεγαλείου, να συναντηθεί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, υποχωρώντας από την αρχική του στάση ότι δέχεται να συναντηθεί μόνο με τον ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, δεν προσπάθησε καν να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Στο ίδιο κλίμα και ο συνομιλητής του, με τη συνάντηση θα παραπέμπει σε Σιβηρία.

Το κακό κλίμα φάνηκε από την αρχή. Μόλις ο Ερντογάν υποδέχθηκε τον Πενς στην είσοδο του γραφείου του, οι δύο πολιτικοί αντήλλαξαν χειραψία. Αν και σύντομο, το στιγμιότυπο ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό.

Η στάση του σώματος ήταν απολύτως άκαμπτη, τα βλέμματα βλοσυρά, ενώ ουδείς σκόπευε να δείξει το παραμικρό ίχνος χαμόγελου στο πρόσωπό του.

Στη συνέχεια, οι δύο πολιτικοί πέρασαν στο σαλόνι. Η κατάσταση δεν μεταβλήθηκε στο παραμικρό. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάθισε στην πολυθρόνα του, προσπαθώντας να παραπέμψει στη γνώριμη χαλαρή στάση του σουλτάνου, ενώ ο Μάικ Πενς ήταν σαφές ότι δεν είχε την παραμικρή επιθυμία για αυτή τη συνάντηση.

Ορισμένοι παρατήρησαν ότι στο φόντο δέσποζε μόνον η τουρκική σημαία εις διπλούν. Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας, κάτι τέτοιο επιβλήθηκε από το πρωτόκολλο, καθώς ο Μάικ Πενς δεν είναι ομόλογος του Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις φωτογραφίες, Ερντογάν και Πενς έμειναν μόνοι τους μόλις 10 λεπτά, με παρόντες μόνο τους μεταφραστές.

Στη συνέχεια, ο προγραμματισμός είχε να κάνει με διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφού έβγαλαν τις απαραίτητες φωτογραφίες, Ερντογάν και Πενς έμειναν μόνοι τους για 10 λεπτά και στη συνέχεια ήταν προγραμματισμένη η διευρυμένη συνάντηση των δυο ανδρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.