Στηρίζει Χαφτάρ η Αίγυπτος – Μήνυμα προς Άγκυρα: «Ευχόμαστε η Λιβύη να γεμίσει από πτώματα Τούρκων και μισθοφόρων»

Στηρίζει Χαφτάρ η Αίγυπτος – Μήνυμα προς Άγκυρα: «Ευχόμαστε η Λιβύη να γεμίσει από πτώματα Τούρκων και μισθοφόρων»

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Ρ.Τ. Ερντογάν, έπειτα από την ρήξη με την Μόσχα έρχεται ακόμα μια χώρα να δηλώσει πως είναι έτοιμη γι’ όλα. Σύμφωνα με δηλώσεις Αιγύπτιου βουλευτή της κυβέρνησης του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι η Αίγυπτος στηρίζει τον Χ. Χαφτάρ, ενώ μάλιστα ευχήθηκε «η Λιβύη να γίνει το νεκροταφείο της Τουρκίας».

Ο Ahmad Fouad Abaza, μέλος του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως το Κάιρο στηρίζει τον Χαφτάρ, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος με την χθεσινή κίνηση του LNA, όπου κατέστρεψε τουρκικό πλοίο που μετέφερε όπλα στην Τρίπολη.

«Ευχόμαστε η Λιβύη να γεμίσει από πτώματα Τούρκων και μισθοφόρων. Ελπίζουμε να γίνει το νεκροταφείο της Τουρκίας».

Πρόκειται για δηλώσεις που γίνονται για πρώτη φορά από μέλος είτε της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης, είτε του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου.

Πρόσθεσε δε, ότι «το τουρκικό καθεστώς, με επικεφαλής τον Ερντογάν, στηρίζει και χρηματοδοτεί την τρομοκρατία και σκοπεύει να κατακερματίσει τις αραβικές χώρες” και κάλεσε την τη διεθνή κοινότητα για μια ισχυρή και αποφασιστική στάση εναντίον των εγκλημάτων του Ερντογάν».

https://twitter.com/alsaaa24/status/1230098933206175744

Ομολογία που αλλάζει τα δεδομένα

Την ίδια στιγμή, ο καπετάνιος του Λιβανέζικου πλοίου «Μπάνα», ομολόγησε στις ιταλικές αρχές, ότι το πλοίο του, το οποίο είχαν κατασχέσει οι ιταλικές αρχές, μετέφερε πολεμοφόδια προς τον Σάρατζ, τα οποία τα έστελνε η Τουρκία.

https://twitter.com/ObservatoryLY/status/1230109014521974784

Μάλιστα ανέφερε ότι είχε δει οχήματα και όπλα στην αποθήκη του πλοίου, ενώ μετέφερε χωρίς να το γνωρίζει και Τούρκους στρατιώτες.

Σοκ στην Άγκυρα: Συνάντηση Χαφτάρ – Σοϊγκού για τη Λιβύη

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) και συζήτησαν για την κατάσταση στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στις 19 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας στρ. Σεργκέι Σοϊγκού συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος ηγείται του Εθνικού Στρατού της Λιβύης. Συζήτησαν για την κατάσταση στη Λιβύη», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

«Τόνισαν τη σημασία των συνομιλιών που έλαβαν χώρα στη Μόσχα στις 13 Ιανουαρίου για κατάπαυση του πυρός και την έναρξη διαδικασίας ομαλοποίησης στη χώρα», πρόσθεσε.

Στις 13 Ιανουαρίου, μετά από διαπραγματεύσεις στη Μόσχα προέκυψε ένα προσχέδιο συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Σύμφωνα με το επίμαχο προσχέδιο, τα εμπλεκόμενα μέρη δεσμεύονται να τηρήσουν το καθεστώς της εκεχειρίας, χωρίς προϋποθέσεις.

Άσχημες πλέον οι εξελίξεις για τον Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.