ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τουρκία: Βρήκε αφορμή τον κορωνοϊό ο Ρ.Τ. Ερντογάν – Αποφυλακίζονται 45.000 κρατούμενοι

Τουρκία: Βρήκε αφορμή τον κορωνοϊό ο Ρ.Τ. Ερντογάν – Αποφυλακίζονται 45.000 κρατούμενοι

Με αφορμή τον κορωνοϊό και υπό τον φόβο της εξάπλωσης του ιού στις φυλακές, το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, ανακοίνωσε πως κατατέθηκε νομοσχέδιο, μέσα από το οποίο θα αποφυλακιστούν περίπου 45.000 κρατούμενοι από τις φυλακές. Η Τουρκία πλήττεται από τον κορωνοϊό, παρά τα όσα είχε δηλώσει ο Ρ.Τ. Ερντογάν, ενώ είναι άγνωστο το που θα πάνε όσοι αποφυλακιστούν.

Σε μια ξεχωριστή μεταρρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε το AKP μαζί με τους συμμάχους του στη Βουλή, προβλέπει τη μόνιμη αποφυλάκιση ακόμη σχεδόν 45.000 κρατουμένων.

Υπάρχουν περίπου 300.000 κρατούμενοι σε συνωστισμένες φυλακές της Τουρκίας. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται μεταρρυθμίσεις για να αμβλύνει την πίεση στο σύστημα, ενώ οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τονίζουν πως οι μολύνσεις του ιού μπορούν εύκολα να αυξηθούν στις φυλακές.

Το νομοσχέδιο κατατίθεται καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία αυξήθηκε σε 10.827 χθες, ενώ οι θάνατοι έφτασαν σε 168.

Κρατούμενοι που έχουν εκτίσει το ήμισυ των ποινών τους θα δικαιούνται να αποφυλακιστούν με βάση το σχέδιο, είπε σε δημοσιογράφους ο Τσαχίτ Οζκάν, βουλευτής από το κόμμα του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ο νόμος θα αποκλείει καταδικασμένους για εγκλήματα που σχετίζονται με τρομοκρατία, ναρκωτικά, αδικήματα σeξουαλικής φύσεως, ανθρωποκτονίες και βία κατά των γυναικών.

Όσοι θα αποφυλακιστούν προσωρινά με βάση τον νόμο, θα μεταφερθούν από ανοιχτές φυλακές σε κατ’ οίκον περιορισμό, διευκρίνισε ο Οζκάν, σημειώνοντας πως η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα ξεκινήσει την επόμενη Τρίτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κατ’οίκον περιορισμός θα αφορά επίσης φυλακισμένους άνω των 65 ετών και γυναίκες που φροντίζουν παιδιά κάτω των 6 ετών, επισήμανε ο βουλευτής.
Το AKP μαζί με το συμμαχικό του, εθνικιστικό κόμμα MHP, κατήρτισαν το νομοσχέδιο και έχουν την πλειοψηφία στην τουρκική εθνοσυνέλευση των 600 εδρών για να το εγκρίνουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.