Τουρκική «αερογέφυρα» στην Λιβύη: Μεταγωγικά αεροσκάφη μεταφέρουν οπλισμό & α/α συστήματα σε Αl-Wattiya & Σύρτη

Τουρκική «αερογέφυρα» στην Λιβύη: Μεταγωγικά αεροσκάφη μεταφέρουν οπλισμό & α/α συστήματα σε Αl-Wattiya & Σύρτη

Η Τουρκία εξακολουθεί να συνεχίζει την αποστολή όπλων στη Λιβύη, καθώς δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα με όπλα και πυρομαχικά κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Μιτίγκα, της Τρίπολης.

Οι πηγές ανέφεραν στο «Al-Ain News», την Πέμπτη, ότι η Άγκυρα έστειλε δύο τουρκικά μεταγωγικά αεροπλάνα την Τετάρτη το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, φορτωμένα με όπλα και πυρομαχικά, τα οποία εκφορτώθηκαν στο αεροδρόμιο της Μιτίγκα όπως μεταδίδει το «Βαλκανικό Περισκόπιο».

Ο οπλισμός θα κατευθυνθεί στις μονάδες πρώτης γραμμής που βρίσκονται έξω από την Σύρτη και ετοιμάζονται για την τελική έφοδο και στην βάση της Αλ Ουατίγια για να την προστατεύσουν μετά την καταστροφική επίθεση την οποία δέχτηκε πριν από λίγες ημέρες κατά την οποία καταστράφηκαν και τουρικκά α/α συστήματα και σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι το φορτίο μεταφέρθηκε τη νύχτα στο σκοτάδι λόγω των διακοπών ρεύματος στο κέντρο της πρωτεύουσας, προς τα δυτικά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο “Itamil Radar”, που ειδικεύεται στις στρατιωτικές πτήσεις στη Μεσόγειο, παρακολουθήθηκε μια νέα διπλή πτήση τουρκικών αεροσκαφών προς τη Λιβύη.

Ένα Lockheed C-130E (63-13188) και ένα Airbus A400M (16-0055) απογειώθηκαν από την Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, Λίβυοι ακτιβιστές κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από τους δρόμους στην Τρίπολη των στρατιωτικών οχημάτων – τα οποία πιθανόν να μετέφεραν το φορτίο – που κατευθύνονται προς τη δυτική πλευρά της πρωτεύουσας.

Ακτιβιστές της Λιβύης εικάζουν ότι η αποστολή περιλαμβάνει συστήματα αεροπορικής άμυνας που αποστέλλονται προς το παρόν στη βάση της Αλ Ουατίγια.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν τεράστιες ναυτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης κατά την προσεχή περίοδο, σύμφωνα με Naftex, σε 3 διαφορετικές περιοχές, οι οποίες θα φέρουν ειδική ονομασία με ιστορική σημασία.

Tην ίδια στιγμή το τουρκόφιλο καθεστώς της Τρίπολης αποστέλλει στην Τουρκία στελέχη του GNA (190 συνολικά) για να εκπαιδευτούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.