ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίθεση Κεμαλιστών στον Ρ.Τ.Ερντογάν μέσω Τζουμχουριέτ – «Προσβολή στον Κεμάλ όσα ακούστηκαν στην Αγία Σοφία»

Επίθεση Κεμαλιστών στον Ρ.Τ.Ερντογάν μέσω Τζουμχουριέτ – «Προσβολή στον Κεμάλ όσα ακούστηκαν στην Αγία Σοφία»

Ως ιστορική από την πλειοψηφία του τουρκικού Τύπου, χαρακτηρίζεται χθεσινή ημέρα, 24η Ιουλίου, καθώς η μουσουλμανική προσευχή ακούστηκε για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια στην Αγιά Σοφιά, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δίνει άλλο ένα προκλητικό «σόου».

Εξαίρεση, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, αποτελεί η εφημερίδα Τζουμχουριέτ που στο πρωτοσέλιδο έχει τίτλο «προσβολή στον Κεμάλ», αναφερόμενη στην ομιλία του Προέδρου θρησκευτικών υποθέσεων Αλί Ερμπάς που είπε ότι όποιος άλλαξε την χρήση της Αγίας Σοφίας είναι καταραμένος.

Επίσης στην ίδια εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο καταγράφεται και η αντίδραση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που βρήκε κλειστή την πόρτα του μαυσωλείου του Κεμάλ, την ώρα που γινόταν η προσευχή στην Αγία Σοφία. Τους ανακοινώθηκε ότι έχει γίνει απολύμανση.

​Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και διάφορες ΜΚΟ είχαν πάει να επισκεφθούν το μαυσωλείο για την επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης και κατάφεραν να μπουν μέσα μετά από δίωρη διαμαρτυρία. Παράλληλα οι νομαρχίες της Αττάλειας και της Σμύρνης ακύρωσαν την κατάθεση στεφάνου για την επέτειο της Συνθήκης με αφορμή τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας για την Αγία Σοφία

Σύμφωνα με την Τζουμχουριέτ, η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά λέγοντας πως δεν τρέχει τίποτε με τον κορωνοϊό όταν πρόκειται για την μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία. Υπενθυμίζεται ότι χθες έξω από την Αγία Σοφία βρέθηκαν περίπου 350.000 άτομα προκειμένου να προσευχηθούν, με «μπροστάρη» τον ίδιο τον Ερντογάν ο οποίος διάβασε απόσπασμα του κορανίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.