ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συγκέντρωση μονάδων επιφανείας του τουρκικού Ναυτικού νότια της Κρήτης και στον Κόλπο της Σύρτης

Συγκέντρωση μονάδων επιφανείας του τουρκικού Ναυτικού νότια της Κρήτης και στον Κόλπο της Σύρτης

Έξι τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν εντοπιστεί από το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης του ΓΕΕΘΑ να έχουν αναπτυχθεί νότια της Κρήτης στην περιοχή του Κόλπου της Σύρτης.

Την παρουσία των πολεμικών επιβεβαίωσε και η λιβυκή πλευρά με τον εκπρόσωπο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Κχαλέντ Αλ Μαχτζούμπ να κάνει σχετική δήλωση.

”Ο LNA παρακολουθεί την κίνηση των τουρκικών πολεμικών πλοίων, πρόσθεσε ότι βρίσκονται έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης και ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να δείχνουν ότι πλησιάζουν την Σύρτη.”

Οι λόγοι της ανάπτυξης της τουρκικής μοίρας έχει σχέση με την NAVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι στην περιοχή της ελληνο-αιγυπτιακής ΑΟΖ αλλά και με τις εξελίξεις στην Λιβύη.

Σε κάθε περίπτωση είναι επίδειξη δύναμης από την πλευρά του τουρκικού ναυτικού η οποία προς το παρόν μένει αναπάντητη από την ελληνική κυβέρνηση.

Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά την ερχόμενη Δευτέρα στην περιοχή νότια της Κρήτης έχει ήδη προαναγγείλει η Τουρκία.

Σύμφωνα με την οδηγία προς ναυτιλλομένους, που εκδόθηκε από τον Σταθμό της Αττάλειας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις τη Δευτέρα νοτιανατολικά της Κρήτης (σημειώνουμε ότι στην ελληνική anti-NAVTEX η Τουρκία απάντησε με νέα NAVTEX στην ίδια περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη Navtex είχε εκδοθεί και την Παρασκευή, για ασκήσεις σε περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.