Στην Γάζα οι Τούρκοι ως... «ειρηνευτές» αποφάσισαν οι ΗΠΑ! Τι άλλο θα δούνε τα ματάκια μας...

Τουρκία: «Πρωταρχικός στόχος να αποζημιωθούμε για τις απώλειες και όχι να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα των F-35»

Τουρκία: «Πρωταρχικός στόχος να αποζημιωθούμε για τις απώλειες και όχι να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα των F-35»

Η Τουρκία ξεκαθάρισε ότι δεν βρίσκεται στα άμεσα πλάνα της η επιστροφή στο πρόγραμμα του αμερικανικού μαχητικού F-35, από το οποίο αποβλήθηκε επειδή αγόρασε ρωσικά πυραυλικά συστήματα.

Ο επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας διευκρίνισε πως ο πρωταρχικός στόχος της Τουρκίας είναι να αποζημιωθεί για τις απώλειές της.

Τον Δεκέμβριο, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία επειδή αγόρασε ρωσικά αμυντικά πυραυλικά συστήματα S-400, στοχεύοντας την αμυντική βιομηχανία της και κορυφαίους αξιωματούχους του τομέα. Η Άγκυρα προσέλαβε την αμερικανική νομική εταιρεία Arnold & Porter για να ασκήσει πιέσεις ώστε η Τουρκία να επανενταχθεί στο πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV πως υπάρχει «ξεκάθαρη απώλεια δικαιωμάτων» και πως το συμβόλαιο 6 μηνών που έχει συνάψει η Άγκυρα με την Arnold & Porter έχει στόχο την πραγματοποίηση διαβημάτων για να αντισταθμισθούν αυτές οι απώλειες.

«Αυτό που λέμε δεν είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να μπούμε και πάλι στο πρόγραμμα. Λέμε ότι υπάρχει μια αδικία και αυτή η αδικία είναι ανάγκη να διορθωθεί», δήλωσε ο Ντεμίρ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους στόχους των αμερικανικών κυρώσεων.

«Ο στόχος όλων των προσπαθειών μας δεν είναι απαραιτήτως να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα, αλλά μάλλον να αποζημιωθούμε για τις αδικίες και για την απώλεια δικαιωμάτων μας», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.