ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Αυξήθηκαν κατά 25% οι εξαγωγές αμυντικού υλικού των τουρκικών εταιρειών!

Ξεπέρασαν τα 5,5 δισ. δολάρια οι εξαγωγές

Αυξήθηκαν κατά 25% οι εξαγωγές αμυντικού υλικού των τουρκικών εταιρειών!

Οι εξαγωγές αμυντικών εξοπλισμών από την Τουρκία ανήλθαν σε 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, περίπου 25% παραπάνω από το προηγούμενο έτος.

Η Επιτροπή Εξαγωγών στην Τουρκία δημοσίευσε τα νέα αυτά στοιχεία στην ετήσια εκθεσή της. Ωστόσο, δεν διευκρινίζει αν όλα αυτά τα έσοδα είναι από νέες παραγγελίες ή και από συμβάσεις που υπογράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Κατά συνέπεια, δεν είναι σαφές πόσο από τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια προέρχονται από νέα συμβόλαια που υπογράφηκαν το 2023.

Ο Haluk Gorgun, ο οποίος ηγείται της προεδρίας των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας δήλωσε στο Twitter ότι η συνολική αξία των συμβάσεων που υπέγραψαν οι τουρκικές αμυντικές εταιρείες το 2023 έφτασε τα 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι 10 κορυφαίοι Τούρκοι εξαγωγείς συνεισέφεραν σχεδόν στο 80% των εσόδων από τις εξαγωγές, σύμφωνα με τον Gorgun. Αυτές είναι οι κορυφαίες εταιρείες ανάλογα με τις πωλήσεις στο εξωτερικό:

– Baykar (drones): 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια
– Turkish Aerospace Industries (αεροδιαστημικά συστήματα): 864 εκατομμύρια δολάρια
– Μηχανήματα και Χημική Βιομηχανία (πυρομαχικά, εκρηκτικά και όπλα): 439 εκατομμύρια δολάρια
– Tusas Engine Industries (αεροδιαστημικοί κινητήρες): 337 εκατομμύρια δολάρια
– BMC (στρατιωτικά οχήματα): 255 εκατομμύρια δολάρια
– Roketsan (βλήματα): 161 εκατομμύρια δολάρια
– Ram Dis Ticaret (στρατιωτικά οχήματα): 160 εκατομμύρια δολάρια
– Pratt & Whitney’s Turkish Technik (υπηρεσίες επισκευής): 111 εκατομμύρια δολάρια
– Aselsan (ηλεκτρονικά συστήματα): 108 εκατομμύρια δολάρια
– Samsun Yurt Savunma (αεροδιαστημική και πυροβόλα όπλα): 104 εκατομμύρια δολάρια

Μία από τις κύριες εξαγωγές της Roketsan είναι τα πυρομαχικά τύπου MAM, που χρησιμοποιούνται από μη επανδρωμένες πλατφόρμες της Baykar και της TAI. Η Samsun Yurt Savunma είναι η μητρική εταιρεία της Canik Firearms, ενός κατασκευαστή πυροβόλων όπλων στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ram Dis Ticaret ενεργεί ως εξαγωγική εταιρεία για τον τοπικό βιομηχανικό όμιλο Koc Holding, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας κατασκευής στρατιωτικών οχημάτων Otokar.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.