ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

F-16 στην Τουρκία: Ανησυχητικές δηλώσεις Κογκρέσου – «Δεν υπάρχουν όροι ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά Ελλάδας και της Κύπρου»

Ο Β.Cardin αποδέχεται την πώληση F16 στην Τουρκία χωρίς να θέσει όρο τη μη χρήση τους κατά της Ελλάδας και Κύπρου

F-16 στην Τουρκία: Ανησυχητικές δηλώσεις Κογκρέσου – «Δεν υπάρχουν όροι ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά Ελλάδας και της Κύπρου»

Σοβαρά προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν στο πανηγυρικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση για την έγκριση πώλησης των F-35 από ΗΠΑ προς την Ελλάδα, η οποία προχωρά ταυτόχρονα με το πράσινο φως για τα F-16 στην Τουρκία.

Και αυτό γιατί τα πρώτα σημάδια από ΗΠΑ είναι τουλάχιστον ανησυχητικά, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει η παραμικρή διασφάλιση ότι τα F-16 που παίρνει η Τουρκία δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι πρώτες δηλώσεις των αρμόδιων Αμερικανών γερουσιαστών και βουλευτών μόνο ανησυχία προκαλούν. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της γερουσίας και διάδοχος του Robert Menendez, Βen Cardin, αποδέχεται την πώληση F16 στην Τουρκία χωρίς να θέσει όρο τη μη χρήση τους κατά της Ελλάδας και Κύπρου, αλλά ούτε καν να εγείρει ως ανησυχία τα θέματα που τις αφορούν. Αντιθέτως εξέφρασε ανησυχία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία και τη στάση της Τουρκίας στο ουκρανικό και στη Γάζα.

Ο δε πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου κ. Meeks τόνισε γενικά και αόριστα ότι η αποκλιμάκωση στο Αιγαίο συνεισέφερε στην απόφασή του να εγκρίνει την πώληση στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάλογη στάση τηρούν και στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς με διαρροή δεν κάνουν την παραμικρή αναφορά σε όρους και εγγυήσεις των ΗΠΑ για τα τουρκικά F16.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.