ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Hurriyet: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει εκλογές στις 14 Μαΐου – Οι σύμβουλοί του προτείνουν την 18η Ιουνίου»

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Ν.Μπαχτσελί και τους αναπληρωτές προέδρους της ομάδας του κόμματος

Hurriyet: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει εκλογές στις 14 Μαΐου – Οι σύμβουλοί του προτείνουν την 18η Ιουνίου»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αποφασισμένος η διεξαγωγή των εκλογών να γίνει στις 14 Μαΐου, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά, παρά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ωστόσο, το κομματικό επιτελείο εξέφρασε την άποψη ότι οι εκλογές πρέπει να πάνε πιο πίσω και να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου.

Η ημερομηνία των εκλογών τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση του κόμματος υπό την προεδρία του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε ότι αν οι εκλογές διεξαχθούν στις 14 Μαΐου, μπορεί να υπάρξουν κάποιες δυσκολίες στην προετοιμασία των εκλογικών καταλόγων, καθώς, με δεδομένο πως οι εργασίες απομάκρυνσης των συντριμμιών στις σεισμογενείς περιοχές συνεχίζονται και η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο θα πρέπει να εργαστεί για το πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες που ζουν εκεί.

Από την άλλη, σε περίπτωση που μεταφερθούν στις 18 Ιουνίου και με δεδομένο πως η συγκεκριμένη ημερομηνία συμπίπτει με περίοδο προσκυνήματος, περίπου 100 χιλιάδες άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν, ενώ ακόμα και αν γίνει 2ος γύρος, μπορεί να πέσει μέσα στο θρησκευτικό φεστιβάλ των Μουσουλάνων, Eid al-Adha.

Ακόμη, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα έχει συνάντηση και με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί και τους αναπληρωτές προέδρους της ομάδας του κόμματος, ώστε να συζητηθεί το κρίσιμο θέμα της ημερομηνίας των εκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.