ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Τουρκία ετοιμάζει το δικό της ChatGPT – Πότε θα κυκλοφορήσει

Πώς θα χρησιμοποιηθεί

Η Τουρκία ετοιμάζει το δικό της ChatGPT – Πότε θα κυκλοφορήσει

Η Τουρκία, ετοιμάζεται να μπει στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η τουρκική Havelsan που είναι γνωστή για τα προϊόντα λογισμικού στην αμυντική βιομηχανία, δημιούργησε ένα «εθνικό GPT», που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την 1η Φεβρουαρίου.

Το όνομά του είναι «MAIN», ένα αρκτικόλεξο που προέρχεται από τα πρώτα γράμματα του Δικτύου Πολυλειτουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης, και το προϊόν εμπίπτει στην κατηγορία του «παραγωγικού AI».

Πώς θα χρησιμοποιηθεί

Το ChatGPT της Τουρκίας ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο στο πεδίο NLP, έναν κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στους υπολογιστές να κατανοούν κείμενο και προφορικές λέξεις.

Θα καλύψει αρχικώς τις ανάγκες των δημόσιων και στρατιωτικών ιδρυμάτων για τη διασφάλιση της ασφάλειας δεδομένων, επομένως η εφαρμογή δεν θα είναι αρχικά διαθέσιμη δημόσια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή θα είναι η πρώτη έκδοση και θα εστιάζει κυρίως σε κείμενα και γραπτά. Στα επόμενα στάδια, μαζί με τις λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας και ήχου, η Τουρκία θα μπορεί να χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη πιο αποτελεσματικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.