ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μακελείο του τουρκικού στρατού σε βάση τους στο Ιράκ – Επίθεση των Κούρδων οδήγησε στο θάνατο 16 στρατιώτες

Παγίδα είχαν ετοιμάσει οι Κούρδοι που θέρισαν τους Τούρκους στρατιώτες

Μακελείο του τουρκικού στρατού σε βάση τους στο Ιράκ – Επίθεση των Κούρδων οδήγησε στο θάνατο 16 στρατιώτες

Το κουρδικό κανάλι Gerîla TV μετέδωσε πλάνα από ενέργειες εναντίον της τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Bamernê, αποδεικνύοντας ότι οι Τούρκοι δέχονται μεγάλα πλήγματα, και έχουν πολλούς νεκρούς, τους οποίους αποκρύβουν από τον τουρκικό λαό.

Το κουρδικό κανάλι μετέδωσε πλάνα από την ενέργεια που πραγματοποίησαν Κούρδοι αντάρτες εναντίον της βάσης του τουρκικού στρατού στην περιοχή Bamernê στο Βόρειο Ιράκ.

Συμφωνείτε με το περιεχόμενο της ομιλίας του Κ.Καραμανλή κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών;

  • Ναι (79%, 13.139 Votes)
  • Ίσως ναι (6%, 1.007 Votes)
  • Όχι (10%, 1.741 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 114 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (4%, 682 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.683

Loading ... Loading ...

Η ανακοίνωση του Κέντρου Επικοινωνίας Τύπου του HPG, που περιγράφει λεπτομερώς τη δράση, ανέφερε: “Στις 16 Αυγούστου στις 6.15 μ.μ., η στρατιωτική βάση του τουρκικού στρατού στο Bamernê, Metîna χτυπήθηκε από τις δυνάμεις μας.”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κινητές ομάδες Κούρδων ανταρτών με βαρύ οπλισμό στόχευσαν έναν εκσκαφέα που εργαζόταν σε μια θέση. Ο ανασκαφέας καταστράφηκε και δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν».

Το Γραφείο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε αδιάκοπη αντίσταση κατά της τουρκικής εισβολής στις ζώνες που ελέγχονται από τους Κούρδους στο Βόρειο Ιράκ.

https://twitter.com/PatilSushmit/status/1564890993194782721

Η ανακοίνωση του HPG ανέφερε: «Καταλήγοντας σε αδιέξοδο μπροστά στην ιστορική αντίσταση του Αντάρτικου Ελευθερίας του Κουρδιστάν, το τουρκικό κράτος επιτίθεται στον αθώο άμαχο πληθυσμό.

Δεχόμενο το ένα χτύπημα μετά το άλλο από τους Κούρδους αντάρτες τα κατοχικά τουρκικά σχέδια ματαιώνονται, ενώ το τουρκικό κράτος προσπαθεί να παρακινήσει το φασιστικό του καθεστώς δολοφονώντας τον λαό μας και ενισχύοντας τον φασισμό. Ο λαός του Κουρδιστάν, που έχει μάθει να αντιστέκεται και να πολεμά με τον αρχηγό Apo (Abdullah Öcalan), δεν θα υποταχθεί ποτέ στους Τούρκους εισβολείς όπως ήδη κάνει μέχρι τώρα. Θα πετύχουμε μια σίγουρη νίκη μέσω της αντίστασης.

Το αντάρτικο για την ελευθερία του Κουρδιστάν, του οποίου η καρδιά χτυπά για τον λαό μας κάθε στιγμή, έχει πραγματοποιήσει ενέργειες για να εκδικηθεί τον λαό μας», ανέφερε η ανακοίνωση , παρέχοντας λεπτομέρειες για τις ενέργειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του HPG, οι ενέργειες των Κούρδων ανταρτών ήταν αφιερωμένες σε αντίποινα για τις τουρκικές επιθέσεις στο Κίφρι, το Μαξμούρ και τη Σένγκαλ.

Στις αναγραφόμενες ενέργειες σκοτώθηκαν συνολικά 16 στρατιώτες του τουρκικού στρατού, καταστράφηκαν μία αποθήκη όπλων και τέσσερις στρατιωτικές θέσεις.

Επιπλέον, ένα μεταγωγικό ελικόπτερο και ένα επιθετικό ελικόπτερο κτυπήθηκαν από Κούρδους αντάρτες.

Η επίθεση σε τουρκικό ελικόπτερο Sikorsky στο Girê Amêdî απέτρεψε μια επιχείρηση Τούρκων κομάντος.

Το ελικόπτερο εκτελούσε πτήση προς την περιοχή Sîda στο Zap και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω.
Επίσης στην περιοχή Τσεμτσό οι Κούρδοι αντάρτες επενέβησαν εναντίον έτερου ελικοπτέρου και το ανάγκασαν να αποσυρθεί.

Στην περιοχή Xakurke, αντάρτες από το YJA Star (Ελεύθερες δυνάμεις Γυναικών) κατέστρεψαν μια αποθήκη όπλων των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και έξι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HPG, επτά επιθέσεις με χημικά όπλα στόχευσαν τις θέσεις των ανταρτών στις περιοχές Girê Cûdî, Saca και Şikefta Birîndara.

Στο Werxelê, ο τουρκικός στρατός προσπάθησε ξανά ανεπιτυχώς να κατεδαφίσει σήραγγα με μηχανήματα κατασκευής και να στείλει σκυλιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κουρδικό κόμμα του Ιράκ KDP συνεχίζει τη συνεργασία του με τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής με την κατασκευή δρόμων στο Girê Amêdî.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.