ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το ΝΑΤΟ το ξανάκανε: Συγχαρητήρια (από χθες) στην Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή! – Το… διάβημα του ΥΠΕΞ (σήμερα)

Ανάλογο μήνυμα είχε αναρτήσει και πέρυσι το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ το ξανάκανε: Συγχαρητήρια (από χθες) στην Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή! – Το… διάβημα του ΥΠΕΞ (σήμερα)

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η κίνηση της Νατοϊκής Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM) με έδρα τη Σμύρνη να αναρτήσει (και φέτος) στον λογαριασμό της συγχαρητήριο μήνυμα προς την Τουρκία, με αφορμή την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922 και μάλιστα το ανάρτησε από χθες.

Βέβαια αλγεινή είναι και η εντύπωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ που μόλις σήμερα το απόγευμα δηλώνει ότι έκανε… άμεσα ενέργειες για την διαμαρτυρία στην ανθελληνική αυτή κίνηση σαν να περίμενε να περάσει απαρατήρητο.

Η ΕΡΤ σήμερα το μεσημέρι σημείωσε πως το ΥΠΕΞ φέρεται να έχει επιληφθεί του προκλητικού θέματος και η μόνιμη αντιπροσωπεία του αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες!

Και τελικά σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ σήμερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με την ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην Άγκυρα.

Σημειώνουμε ότι η διοίκηση LANDCOM ευχήθηκε: «ευτυχισμένη Ημέρα της Νίκης και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτή την πολύ ξεχωριστή ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα.


Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα.

Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί» ανέφερε η Βορειοατλαντική Συμμαχία σε άλλο μήνυμα.

Παρόμοιο μήνυμα είχε αναρτηθεί και πέρυσι την ίδια μέρα και μόνο όταν έκανε διάβημα η Ελλάδας ζητώντας εξηγήσεις, πέτυχε τη διαγραφή της ανάρτησης.

Σήμερα 30 Αυγούστου, η Τουρκία γιορτάζει τη λεγόμενη «Ημέρα της Νίκης», την επέτειο της νίκης του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία. afionk4

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Στρατηγείο χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ που εδρεύει στη Σμύρνη, επανέλαβε το ίδιο ατόπημα» και ότι πρόκειται για «ένα δις εξαμαρτείν που αποδεικνύει τις επιπτώσεις της λογικής του πιστού και δεδομένου συμμάχου που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στην εξωτερική πολιτική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «πολλά λέει και η καθυστέρηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να δώσει την πρέπουσα απάντηση, ενώ πέρσι είχε προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλντενμπεργκ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.