ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέες προκλήσεις Χ.Φιντάν για «τουρκική μειονότητα»: «Ένα από τα θέματα που δίνουμε προτεραιότητα»

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο»

Νέες προκλήσεις Χ.Φιντάν για «τουρκική μειονότητα»: «Ένα από τα θέματα που δίνουμε προτεραιότητα»

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν μίλησε στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη και για ομογενείς στα Δωδεκάνησα.

«Η κατάσταση της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και των ομογενών μας που ζουν στα Δωδεκάνησα είναι ένα από τα θέματα που δίνουμε προτεραιότητα. Παρακολουθούμε στενά τα ζητήματα προστασίας των δικαιωμάτων των ομογενών μας σε τομείς όπως η εκπαίδευση, οι θρησκευτικές ελευθερίες και η διαχείριση των ιδρυμάτων, που διασφαλίζονται από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης και τις διεθνείς συμφωνίες», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και συνέχισε με αναφορά στο Κυπριακό:

«Διανύουμε 60 χρόνια από την ανάδειξη του Κυπριακού. Το κλειδί για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση του ζητήματος με βάση τις πραγματικότητες στο νησί είναι η καταγραφή των εγγενών δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού λαού, η κυριαρχική του ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς. Εάν πρόκειται να γίνει διαπραγμάτευση, θα είναι μεταξύ δύο κρατών, όχι μεταξύ δύο κοινοτήτων, και το καθεστώς και των δύο μερών θα εξισωθεί πριν καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με ευαισθησία τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Θέλουμε να προωθήσουμε τις σχέσεις μας με τη γειτονική μας Ελλάδα μέσα από έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο που βασίζεται σε μια θετική ατζέντα», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.