ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νέος «μίνι» πύραυλος cruise από την Τουρκία με 200 χλμ. ακτίνα δράσης

Συνθήκες κορεσμού θέλει να δημιουργήσει η τουρκική Αεροπορία

Νέος «μίνι» πύραυλος cruise από την Τουρκία με 200 χλμ. ακτίνα δράσης

Η τουρκική εταιρεία Baykar, που εξειδικεύεται στην κατασκευή και ανάπτυξη μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και τεχνολογιών, πραγματοποίησε δοκιμή του νέου «μίνι» πυραύλου cruise τύπου Kemankes 2, δημοσιεύοντας μάλιστα σχετικά πλάνα από την εκτόξευση σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αποκάλυψε μερικές πληροφορίες για τις δυνατότητές του.

O συγκεκριμένος πύραυλος είναι η αναβαθμισμένη διαμόρφωση του βλήματος Kemankes, που παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά πέρσι, σε δοκιμή όπου συμμετείχε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου TB2 Bayraktar, αφού όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο Kemankes 2 εκτοξεύτηκε από όχημα pickup.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο «μίνι» πύραυλος cruise είναι πιο οικονομικός και θα εξοπλίζει τα UAV τύπου TB2 Bayraktar, TB3 Bayraktar, Akinci και ενδεχομένως άλλες πλατφόρμες και έχει:

  • εμβέλεια άνω των 200 χιλιομέτρων,
  • κινητήρα τύπου turbojet,
  • διάρκεια πτήσης 1 ώρα,
  • σύστημα οπτικής καθοδήγησης και αυτόματου πιλότου με την υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης,
  • λειτουργία αυτόνομης πλοήγησης,
  • αντίμετρα ηλεκτρονικού πολέμου.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.