ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ε.Τατάρ δεν προσκλήθηκε από το Καζακστάν στη Σύνοδο τουρκικών κρατών στην Αστάνα

Παρά τις έντονες πιέσεις από πλευράς Άγκυρας, το ψευδοκράτος δεν προσκλήθηκε στη Σύνοδο του Οργανισμού, στον οποίο εντάχθηκε πέρσι με καθεστώς παρατηρητή

Ο Ε.Τατάρ δεν προσκλήθηκε από το Καζακστάν στη Σύνοδο τουρκικών κρατών στην Αστάνα

Ο Ερσίν Τατάρ θα παρακολουθήσεις  τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στην Αστάνα από το γραφείο του στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Παρά τις έντονες πιέσεις από πλευράς Άγκυρας, το ψευδοκράτος δεν προσκλήθηκε στη Σύνοδο του Οργανισμού, στον οποίο εντάχθηκε πέρσι με καθεστώς παρατηρητή.

Τουρκία και ψευδοκράτος προσπαθούσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ να ανατρέψουν την απόφαση του Καζακστάν να μην στείλει πρόσκληση στον Τατάρ, κατόπιν διαβημάτων που έγιναν από την Λευκωσία και την Αθήνα. Για τον λόγο αυτό χθες ο Τατάρ σε δηλώσεις του έκανε λόγο για απειλές και εκβιασμούς κρατών για να μπλοκάρουν το ψευδοκράτος. Οι αναφορές συνοδεύτηκαν από την παραδοχή ότι η συμμετοχή του στη Σύνοδο δεν συνεπάγεται με αναγνώριση του παράνομου μορφώματος, σε πλήρη αντίθεση με όσα δήλωνε μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες.

Πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε το ζήτημα στο πλαίσιο της εναρκτήριας τοποθέτησης του στη Σύνοδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε έντονο ύφος χαρακτήρισε την ένταξη του ψευδοκράτος στον Οργανισμό ως ιστορική απόφαση και κάλεσε τους υπόλοιπους ηγέτες να λειτουργήσουν με αλληλεγγύη προς τους «απομονωμένους Τουρκοκύπριους, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής οικογένειας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.