ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ν.Μπαχτσελι με μπότες à la Κεμαλ δηλώνει ότι «η Κύπρος είναι τουρκική» (βίντεο)

Βαδίζει στο γραφείο του φορώντας μαύρες μπότες ενώ ακούγεται το τουρκικό τραγούδι «Μην κλαις αγάπη μου»

Ο Ν.Μπαχτσελι με μπότες à la Κεμαλ δηλώνει ότι «η Κύπρος είναι τουρκική» (βίντεο)

Δεν έχουν σταματημό οι προκλητικές δηλώσεις από Τούρκους και Τουρκοκύπριους αξιωματούχους, στον απόηχο της επίθεσης κατά μελών της Ειρηνευτικής Ομάδας του ΟΗΕ στο χωριό Πύλα της Κύπρου.

Αυτή τη φορά σειρά είχε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το εθνικιστικό κόμμα του οποίου «μοιράστηκε» ένα κλιπάκι στα social media, μέσω του οποίου, όπως επισημαίνεται, επιχειρεί να στείλει ένα «ιστορικό μήνυμα».

Συγκεκριμένα, διακρίνεται ο Μπαχτσελί να βαδίζει στο γραφείο του φορώντας μαύρες μπότες, ενώ ακούγεται ένα τουρκικό τραγούδι με τίτλο «Μην κλαις αγάπη μου».

Το κλιπ συνοδεύει η φράση «Η Κύπρος είναι τουρκική».

Νωρίτερα, ο Μπαχτσελί είχε αναφέρει για το συμβάν στην Πύλα πως «η κυβέρνηση της ‘ΤΔΒΚ’ έδωσε στα μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ την απάντηση που τους άξιζε και εξάλειψε τις απερίσκεπτες προσπάθειες παρεμπόδισης του έργου της. Έχει δίκιο, οι παρεμβάσεις στην περιοχή είναι σωστές και έχει την πλήρη υποστήριξή μας».

Με τις μπότες που φορά ο Μπαχτσελί, επιχειρεί να αντιγράψει τον Κεμάλ Ατατούρκ και ένα επεισόδιο που είχε πρωταγωνιστή εκείνον και έναν Ιταλό αξιωματούχο, την εποχή των υπογραφών της Συνθήκης της Λωζάνης.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι, την περίοδο εκείνη ο Ιταλός πρέσβης στην Άγκυρα είχε ζητήσει να συναντηθεί με τον Ατατούρκ, με τον Τούρκο ηγέτη να δέχεται να κάνει το ραντεβού μαζί του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Ιταλός ζήτησε από την Τουρκία την παραχώρηση της Αττάλειας και της Ρόδου. Τότε, ο Ατατούρκ πήγε στο διπλανό δωμάτιο, φόρεσε τα στρατιωτικά του ρούχα και τις μαύρες μπότες και επέστρεψε στη συνάντηση. Η εξέλιξη αυτή «τρόμαξε», σύμφωνα με τους Τούρκους, τον Ιταλό, ο οποίος αποχώρησε άπραγος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.