ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο τουρκικός πόλεμος των drone και στην θάλασσα: Μη επανδρωμένο σκάφος MIR εκτόξευσε δοκιμαστικά τορπίλη (βίντεο)

Συνεχείς απειλές για το ΠΝ

Ο τουρκικός πόλεμος των drone και στην θάλασσα: Μη επανδρωμένο σκάφος MIR εκτόξευσε δοκιμαστικά τορπίλη (βίντεο)

Το τουρκικό μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας MIR (USV) εκτόξευσε για πρώτη φορά ελαφριές τορπίλες κατά τη διάρκεια θαλάσσιας δοκιμής, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB).

Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα εγχώρια κατασκευασμένα USV Marlin και MIR εθεάθησαν να πλέουν με μεγάλη ταχύτητα πριν εκτοξεύσουν ανακτήσιμες τορπίλες άσκησης (REXTORP).

Το τουρκικό USV κατασκευάζεται από την εταιρεία Aselsan και τα ναυπηγεία Sefine. Η δοκιμή έγινε με τον εκτοξευτή τορπιλών σταθερής βάσης που αναπτύχθηκε από την Aselsan.

Εκτός από το REXTORP, τα USV μπορούν να εκτοξεύσουν τορπίλες προδιαγραφών του ΝΑΤΟ όπως τα Mk44, Mk46, Mk54 και σύντομα την ελαφριά τορπίλη ORKA της Roketsan, σύμφωνα με την SSB.

Το MIR είναι εξοπλισμένο με σόναρ μεταβλητού βάθους για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων ανθυποβρυχιακού πολέμου. Μπορεί να φτάσει ταχύτητα 36 κόμβων (66 χιλιόμετρα/41 μίλια την ώρα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη, το μη επανδρωμένο σκάφος επιφάνειας Marlin είναι εξοπλισμένο με νέα συστήματα αντι-ραντάρ υψηλής απόδοσης για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.