ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν 17 Κούρδους μαχητές στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία

Η Τουρκία έχει επίσης διενεργήσει στρατιωτικές εισβολές στη βόρεια Συρία εναντίον της πολιτοφυλακής YPG

Οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν 17 Κούρδους μαχητές στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι σκότωσε 17 Κούρδους μαχητές σε διάφορες περιοχές του βόρειου Ιράκ και της βόρειας Συρίας. 

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, το υπουργείο ανέφερε πως οι δυνάμεις του “εξουδετέρωσαν” δέκα αντάρτες του PKK που βρίσκονταν στις περιοχές Γκάρα και Χακούρκ του βόρειου Ιράκ και σε μια περιοχή όπου ο τουρκικός στρατός εξαπολύει συχνά διασυνοριακές επιδρομές στο πλαίσιο της επιχείρησής του “Claw-Lock”.

Ανέφερε πως άλλοι επτά μαχητές “εξουδετερώθηκαν” σε δύο περιοχές της βόρειας Συρίας, όπου η Τουρκία έχει εισβάλει στο παρελθόν.

Η χρήση από το υπουργείο του όρου “εξουδετέρωσαν” σημαίνει συνήθως ότι σκοτώθηκαν. Το PKK, που διεξάγει αντάρτικο εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι διασυνοριακές επιθέσεις της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ προκαλούν επί χρόνια εντάσεις με τη γειτονική της χώρα. Η Άγκυρα έχει ζητήσει από το Ιράκ περισσότερη συνεργασία για την αντιμετώπιση του PKK και η Βαγδάτη το χαρακτήρισε “απαγορευμένη οργάνωση” τον Μάρτιο.

Τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε συνομιλίες με αξιωματούχους στη Βαγδάτη και την Αρμπίλ, πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, σχετικά με τη συνεχιζόμενη παρουσία του PKK στο βόρειο Ιράκ, όπου έχει τη βάση του, και άλλα θέματα. Ο Ερντογάν είπε αργότερα ότι πιστεύει πως και το Ιράκ αντιλήφθηκε την ανάγκη να εξολοθρευθεί το PKK.

Η Τουρκία έχει επίσης διενεργήσει στρατιωτικές εισβολές στη βόρεια Συρία εναντίον της πολιτοφυλακής YPG, η οποία θεωρεί πως είναι πτέρυγα του PKK.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ερντογάν και οι υπουργοί του έχουν πει κατ΄επανάληψη πως αν και η Άγκυρα εργάζεται για την αποκατάσταση των σχέσεων με την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έπειτα από χρόνια εχθρότητας, πρόκειται να εξαπολύσει νέα επίθεση στη βόρεια Συρία για να εκδιώξει τις YPG πέρα από τα σύνορά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.