ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Όλα δείχνουν νέα προεδρική θητεία Ρ.Τ.Ερντογάν μετά τις δεύτερες κάλπες

Στις δημοσκοπήσεις κέρδιζε ο... Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Όλα δείχνουν νέα προεδρική θητεία Ρ.Τ.Ερντογάν μετά τις δεύτερες κάλπες

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 49,34% με καταμετρημένο το 98,22% των ψήφων, στον Α΄γύρο των εκλογών για την εκλογή προέδρου στην Τουρκία, με τον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να συγκεντρώνει το 45,00% των ψήφων και όλα δείχνουν μία νέα προεδρική θητεία για τον άνθρωπο που κυβερνάει την Τουρκία εδώ και 20 χρόνια μετά τις δεύτερες κάλπες.

Μην γελιόμαστε, η διαφορά των τεσσάρων και πλέον μονάδων σε συνδυασμό ότι ο Ερντογάν βρίσκεται μία ανάσα από το πολυπόθητο 50%, τον καθιστούν ακλόνητο φαβορί και σχεδόν βέβαιο νικητή στον δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών.

Οι δημοσκοπήσεις έφερναν «σίγουρο» στην πρώτη θέση έναντι του Ερντογάν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και για άλλη μία φορά αποδείχτηκε πως άλλο πράγμα η «wanna be» πραγματικότητα από την… πραγματικότητα.

Οι δημοσκοπήσεις τελικώς απεικόνιζαν αυτό που ήθελαν στις ΗΠΑ και στην Δύση να δουν (που είναι φανατικοί υποστηρικτές των κεμαλικών_ και έλπιζαν ότι θα πείσουν και πολλούς Τούρκους να δουν έτσι τα πράγματα.

Με τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Τουρκία 12 ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες, ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ο ξεκάθαρος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη προέδρου της Τουρκίας.

Το ποσοστό του Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε από περίπου 65% στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (14/5), και με την ενσωμάτωση του 90% των ψήφων στις 23:00 το βράδυ έπεσε οριακά κάτω από το 50%.

Ο επικεφαλής του ανώτερου εκλογικού συμβουλίου της Τουρκίας (YSK, η εθνική εφορευτική επιτροπή), ο Αχμέτ Γενέρ, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 49,49% των ψήφων και ο βασικός αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει 44,49%, με το 91,93% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί.

Το αποτέλεσμα σημαίνει πως θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος την 28η Μαΐου αλλά με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει τη νίκη και μία νέα προεδρική θητεία.

Ο υποψήφιος πρόεδρος Σινάν Ογάν συγκεντρώνει ποσοστό-έκπληξη 5,24% και θεωρείται βέβαιο ότι θα στηρίξει τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τέταρτος υποψήφιος πρόεδρος Μουχαρέμ Ιντζέ συγκεντρώνει μόλις το 0,43% των ψήφων και η στάση που θα κρατήσει θεωρείται πως δεν μπορεί να επηρεάσει τον β΄γύρο των εκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.