ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΠΟΥ για σεισμό στην Τουρκία: «Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να οκταπλασιαστεί»

Οι σεισμολόγοι δήλωσαν ότι ο πρώτος σεισμός ήταν ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Τουρκία

ΠΟΥ για σεισμό στην Τουρκία: «Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να οκταπλασιαστεί»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποίησε πως ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μπορεί να οκταπλασιαστεί.

Ο απολογισμός, ο οποίος αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε περισσότερους από 3.500 νεκρούς, αυξήθηκε ραγδαία μέσα στις τελευταίες ώρες.

«Βλέπουμε πάντα το ίδιο πράγμα με τους σεισμούς, δυστυχώς, δηλαδή ότι οι αρχικές αναφορές για τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ή που τραυματίστηκαν θα αυξηθούν αρκετά σημαντικά την εβδομάδα που ακολουθεί», δήλωσε στο AFP η ανώτερη υπεύθυνη έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Catherine Smallwood.

Η κ. Smallwood πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες θα αφήσουν πολλούς ανθρώπους χωρίς καταφύγιο, αυξάνοντας τους κινδύνους.

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης έκανε νωρίτερα λόγο για περισσότερους από 10.000 νεκρούς.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης

Οι διασώστες χτενίζουν τα βουνά των ερειπίων σε συνθήκες παγετού και χιονιού για να βρουν επιζώντες, ενώ έχει πέσει το σκοτάδι.

Χώρες από όλο τον κόσμο στέλνουν υποστήριξη για να βοηθήσουν τις προσπάθειες διάσωσης, συμπεριλαμβανομένων ειδικών ομάδων, σκύλων ανίχνευσης και εξοπλισμού.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ δήλωσε ότι η δόνηση μεγέθους 7,8 βαθμών σημειώθηκε στις 04:17 τοπική ώρα (03:17 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 17,9 χιλιομέτρων κοντά στην πόλη Γκαζιαντέπ.

Οι σεισμολόγοι δήλωσαν ότι ο πρώτος σεισμός ήταν ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Τουρκία.

Ο δεύτερος σεισμός είχε μέγεθος 7,5 Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν στην περιοχή Elbistan της επαρχίας Kahramanmaras.

Αξιωματούχος της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας δήλωσε ότι ήταν ανεξάρτητος από την προηγούμενη δόνηση και όχι μετασεισμός -στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε ο επικεφαλής του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.