ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Πυρά» από τον Ο.Τσελίκ προς τις ΗΠΑ για τα F-16 – «Κάποιοι επιχειρούν να εφαρμόσουν εμπάργκο στην Τουρκία»

«H Τουρκία είναι κυρίαρχο κράτος και έχει την εξουσία να διασφαλίσει την ασφάλειά της σε κάθε περίπτωση» είπε

«Πυρά» από τον Ο.Τσελίκ προς τις ΗΠΑ για τα F-16 – «Κάποιοι επιχειρούν να εφαρμόσουν εμπάργκο στην Τουρκία»

Νέα επίθεση προς τις ΗΠΑ εξαπέλυσε η Άγκυρα, σχετικά με το θέμα των F-16 και της αναβάθμισής τους.

Όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος δικαιοσύνης και ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ «κάποιοι επιχειρούν να εφαρμόσουν εμπάργκο» στην Τουρκία.

Ο Τσελίκ, μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν κάποιοι αρνούνται να παραχωρήσουν στην Τουρκία τα απαραίτητα οπλικά συστήματα τα οποία είναι απαραίτητα για την διατήρηση της ασφάλειας της και της εθνικής της κυριαρχίας, δηλαδή επιχειρούν να εφαρμόσουν εμπάργκο, τότε δεν θα πρέπει να κατηγορήσουν την προσπάθεια της Τουρκίας να βρει τις απαραίτητες εναλλακτικές λύσεις. Εμείς θέλουμε αυτά να τα κάνουμε στα πλαίσια της κοινής πολιτικής και του οράματος μας στο ΝΑΤΟ.

H Τουρκία είναι κυρίαρχο κράτος και έχει την εξουσία να διασφαλίσει την ασφάλειά της σε κάθε περίπτωση. Τα βήματά μας όσον αφορά την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας δεν θα καθοριστούν σύμφωνα με τα καπρίτσια των Αμερικανών γερουσιαστών. Δεν υπάρχει καμία αντικειμενική άποψη των γερουσιαστών καθώς μιλάμε για τις ανάγκες της Τουρκικής Αεροπορίας και άλλων όπλων που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια της Τουρκίας.

Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από μία πολιτική κακομαθημένης στάσης, που θέτει σε κίνδυνο την κοινή ασφάλεια του ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, στην Τουρκία εξετάζουν εναλλακτικές μέχρι η χώρα να φτιάξει το δικό της μαχητικό. Μία από τις εναλλακτικές είναι τα μαχητικά Eurofighter που αποτελούν φαβορί για την τουρκική αεροπορία. Την ίδια ώρα η Μόσχα θέλει να δώσει ρωσικά μαχητικά, όμως οι αναλυτές θεωρούν δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.