ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Τουρκία έτοιμη για συνομιλίες για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία»

«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Τουρκία έτοιμη για συνομιλίες για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία»

Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαμεσολαβητικές της προσπάθειες στις συνομιλίες για να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είμαστε έτοιμοι να αναβιώσουμε τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που διακόπηκε στην Κωνσταντινούπολη για τη διευθέτηση στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ερντογάν μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στη Βουδαπέστη, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση TRT Haber.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κρίση στη Γάζα και η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορούν να επιλυθούν μόνο με ειρηνικά μέσα.

«Είμαστε ενωμένοι με [τον Όρμπαν] στο ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία», είπε.

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2022. Η Ουκρανία φταίει που οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σε αυτές δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ερντογάν έχει δηλώσει στο παρελθόν επανειλημμένα την ετοιμότητα της Τουρκίας να μεσολαβήσει για μια διευθέτηση στην Ουκρανία και να παράσχει τη χώρα του ως τόπο διεξαγωγής νέων συνομιλιών μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου. Ο Τούρκος ηγέτης διατηρεί επικοινωνία τόσο με τον Ρώσο όσο και με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν και Βλαντίμιρ Ζελένσκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.