ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση – Προστατεύει τα εδάφη της»!

«Νόμιμη άμυνα» χαρακτήρισε την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στενός πολιτικός σύμμαχος του Τούρκου προέδρου

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση – Προστατεύει τα εδάφη της»!

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις υποστήριξης της Χαμάς και της επίθεσής της με δολοφονίες αμάχων, στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν,  ο οποίος είπε πως η οργάνωση «δεν είναι τρομοκρατική» και απλώς προσπαθεί να «προστατέψει τα εδάφη» της»!

«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει τα εδάφη της», είπε.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται αμέσως μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού του εταίρου Ν.Μπαχτσελί ο οποίος χθες μίλησε για ξαφνική στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Γάζα εάν δεν επέλθει εκεχειρία!

«Αν χρειαστεί να πάμε στη Γάζα κανένας να μην ανησυχεί.

Με τη βοήθεια του Θεού, με τον θαυμασμό στο τέμενος του Αλ Ακσά, ξέρουμε πολύ καλά να πηγαίνουμε οπουδήποτε χρειαστεί κι αυτό πριν το ξημέρωμα!

Να μην πεθαίνουν τα παιδιά, να μην πεθαίνουν τα μωρά και οι γυναίκες. Να καταστραφούν οι τύραννοι, κατάρα στους σφαγείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι δεν πρόκειται να επισκεφτεί το Ισραήλ.

Επιπλέον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε Ισραήλ, λέγοντας ότι εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Άγκυρας, ενώ επεσήμανε ότι δεν θα μεταβεί στο Ισραήλ όπως ήταν προγραμματισμένο.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του ριζοσπαστικού ισλαμιστικού Κόμματος HÜDA-PAR και στενός σύμμαχος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, χαρακτήρισε «νόμιμη» την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που σκότωσε περισσότερους από 1.400 Ισραηλινούς, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος κάλεσε την Τουρκία να άρει την αναγνώριση του Ισραήλ ως κράτους.

Το HÜDA-PAR έχει επιδείξει μία από τις πιο έντονες αντιδράσεις στις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, οι οποίες έχουν μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερες από 5.700 ζωές, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους της Χαμάς.

Σε μια συνέντευξη με την Cansu Çamlıbel του ειδησεογραφικού ιστότοπου T24, ο αντιπρόεδρος του HÜDA-PAR Serkan Ramanlı απέρριψε τις αναφορές για τη δολοφονία Ισραηλινών αμάχων από τη Χαμάς ως «σιωνιστική προπαγάνδα» και ισχυρίστηκε ότι η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ήταν εντός των ορίων της νόμιμης αντίστασης.

Ενώ ο Ramanlı εξέφρασε την υποστήριξή του στη γενική αρχή κατά της δολοφονίας αθώων αμάχων, έδειξε δυσπιστία απέναντι στα βίντεο-ντοκουμέντα και τις ανεξάρτητες αναφορές που αποδίδουν στη Χαμάς στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτούς τους ισχυρισμούς μόνο και μόνο επειδή το λένε οι Σιωνιστές», είπε, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη για «ανεξάρτητη επαλήθευση» των γεγονότων γύρω από τα επεισόδια.

Ο Ramanlı αμφισβήτησε επίσης τις υπάρχουσες διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις που έχει συνάψει η Τουρκία με το Ισραήλ.

«Δεν επιδοκιμάζουμε αυτό που βλέπουμε ως προσπάθεια «ομαλοποίησης» με ένα «σιωνιστικό καθεστώς», είπε, υποδεικνύοντας ότι κάθε είδους σχέση παρέχει νομιμότητα σε αυτό που θεωρούν ως κατοχική δύναμη στην Παλαιστίνη.

Είναι άξιο απορίας, για ποιο λόγο Δύση συνεχίζει να «χαϊδεύει» την Τουρκία και μάλιστα το ίδιο το Ισραήλ πριν την εισβολή της Χαμάς στην Γάζα, βρίσκονταν σε τροχιά επαναπροσέγγισης με την Άγκυρα.

Ένα Ισραήλ το οποίο με βάση ανακοίνωση του Ρ.Τ.Ερντογάν θα προχωρούσε σε κοινές γεωτρήσεις με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.

Εδώ τίθεται και άλλο ένα ζήτημα: Επί της ουσίας ο Ρ.Τ.Ερντογάν με τις σημερινές δηλώσεις του επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του Al Monitor, με βάση το οποίο, ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς βρίσκονταν στην Τουρκία.

Ο Χανίγιε απομακρύνθηκε από την Πόλη ευγενικά, αφού κυκλοφόρησαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τον ίδιο και άλλα μέλη της Χαμάς, να προσκυνούν πραγματοποιώντας «προσευχή ευγνωμοσύνης» ενώ παρακολουθούσαν ειδήσεις σχετικές με την εισβολή της οργάνωσης στο νότιο Ισραήλ, στην τηλεόραση, όπως είπαν δύο διαφορετικές πηγές στο Al Monitor.

Η Άγκυρα ενοχλήθηκε από τα σχόλια που έκανε ο Σάλεχ αλ-Αροούρι, ο αναπληρωτής του Χανίγιε, στο Al Jazeera εκείνη την ημέρα.

Ο Αροούρι καυχήθηκε ότι η Χαμάς είχε αιχμαλωτίσει αρκετούς Ισραηλινούς στρατιώτες για να αναγκάσει το Ισραήλ να απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους αιχμαλώτους στις ισραηλινές φυλακές.

Σύμφωνα με τις δύο πηγές, η Άγκυρα ζήτησε ευγενικά από τον Χανίγιε και το περιβάλλον του να φύγουν από την Τουρκία, για να μην φανούν ότι προστατεύουν τη Χαμάς μετά τη δολοφονία Ισραηλινών αμάχων από την ομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλο ένα ερώτημα που θα μπορούσε να τεθεί είναι το εξής: Γνώριζε από πριν ο Τούρκος πρόεδρος για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.