ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρ.Τ.Ερντογάν σε Τ.Μπάιντεν: «Αν δεν μας δώσετε F-16 η Σουηδία δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ – Η Βρετανία μας δίνει Eurofighter»

«Δεν είναι ότι δεν έχουμε εναλλακτικές λύσεις», είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Ρ.Τ.Ερντογάν σε Τ.Μπάιντεν: «Αν δεν μας δώσετε F-16 η Σουηδία δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ – Η Βρετανία μας δίνει Eurofighter»

Μήνυμα προς τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι αν δεν ψηφίσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ υπέρ της πώλησης στην Τουρκία μαχητικών αεροσκαφών F-16, δεν θα ψηφίσει ούτε η τουρκική Εθνοσυνέλευση υπέρ της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, έστειλε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη συνομιλία που είχε εν πτήσει με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι της επιστροφής του από το Κατάρ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε:

«Στο θέμα των F-16, είπαμε στους συνομιλητές μας ότι “αν οι ΗΠΑ έχουν ένα Κογκρέσο, έχουμε κι εμείς ένα Κογκρέσο, δηλαδή το κοινοβούλιο μας”. Δεν υπάρχει τίποτα να πούμε μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση από το Κοινοβούλιο μας. Ως Πρόεδρος, το παρέπεμψα στο κοινοβούλιο και με ευχαριστήσατε. Έκανα το καθήκον μου, αλλά περιμένω κάτι και από εσάς. Θα πρέπει ταυτόχρονα να περάσετε αυτό το θέμα από το Κογκρέσο σας και ας κάνουμε αυτά τα βήματα μαζί ταυτόχρονα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στο τουρκικό αίτημα για αγορά ευρωπαϊκών μαχητικών Eurofighter δήλωσε: «Εξάλλου, η άποψη της Βρετανίας για το Eurofighter είναι στην πραγματικότητα θετική. Δυστυχώς, υπάρχει ένα πρόβλημα με τη Γερμανία. Ωστόσο η Βρετανία έχει υιοθετήσει μια θετική προσέγγιση προκειμένου να εξαλείψει τις δυσκολίες. Λένε ότι θα συζητήσουν το θέμα με τους Γερμανούς. Σε αυτό το σημείο, δεν είναι ότι δεν έχουμε και άλλες εναλλακτικές λύσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.