Ρ.Τ.Ερντογάν: «Στα 104 δισ. δολάρια οι ζημιές από τον σεισμό»

«Σχεδιάζουμε να παραδώσουμε συνολικά 650.000 σπίτια, εκ των οποίων 319.000 μέσα στον πρώτο χρόνο»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Στα 104 δισ. δολάρια οι ζημιές από τον σεισμό»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα πως οι ζημιές που προκλήθηκαν στην Τουρκία από τον καταστροφικό σεισμό που προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 50.000 ανθρώπων, ανέρχονται στα 104 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι 97 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ανεξάρτητα από την οικονομική της κατάσταση, είναι αδύνατο για οποιαδήποτε χώρα να καταπολεμήσει μόνη της μια καταστροφή αυτής της κλίμακας» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στη Διάσκεψη Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αλληλεγγύη που επέδειξαν αυτές τις δύσκολες ημέρες όλοι οι φίλοι μας, η ΕΕ μαζί με τα θερμικά όργανα, τα κράτη μέλη, τα υποψήφια κράτη μέλη, ο ΟΗΕ και άλλοι διεθνείς οργανισμοί» είπε. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος.

«Οι συνεισφορές θα μας βοηθήσουν στις προσπάθειες να θεραπεύσουμε τους σεισμούς και να σβήσουμε τα ίχνη της καταστροφής. Αυτό συμβαίνει γιατί ο πραγματικός μας αγώνας ξεκινά τώρα», είπε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, στόχος είναι να χτιστούν υψηλής ποιότητας ασφαλείς κατασκευές, για να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες εντός της σεισμικής ζώνης.

«Σχεδιάζουμε να παραδώσουμε συνολικά 650.000 σπίτια, εκ των οποίων 319.000 μέσα στον πρώτο χρόνο» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ θα παράσχει 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση στην Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.