ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρ.Τ.Ερντογάν: Θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο

Αναλυτές λένε πως ο Μπάιντεν και ο Ερντογάν θα συζητήσουν πιθανότατα ακόμη για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Ρ.Τ.Ερντογάν: Θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο

Αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Μαΐου. 

Η επίσκεψη στην Ουάσινγκτον θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιήσει ο Ερντογάν από το 2019, όταν συναντήθηκε με τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο είχε καλές προσωπικές σχέσεις. Αφότου εξελέγη ο Τζο Μπάιντεν το 2020, η Άγκυρα είχε επιδιώξει άλλη μία πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε πρόσθετες πληροφορίες για την επίσκεψη, είπε όμως πως ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT Ιμπραήμ Καλίν θα συναντήσει μέλη της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για συνομιλίες σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Ερντογάν και άλλα διμερή θέματα.

Χθες, Πέμπτη, και σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο υπουργός Άμυνας Γιασάν Γκιουλέρ συναντήθηκαν επίσης με την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ.

Δεν έχει υπάρξει κάποιο άμεσο σχόλιο από την Ουάσινγκτον ή την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα για την επίσκεψη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτές λένε πως ο Μπάιντεν και ο Ερντογάν θα συζητήσουν πιθανότατα ακόμη για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και επίσης για τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, περιλαμβανομένης της προσφάτως εγκριθείσας αγοράς αμερικανικών μαχητικών F-16 από την Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.