ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σεισμός στην Τουρκία: 7χρονη προστάτευε το κεφάλι του αδελφού της επί 17 ώρες κάτω από τα συντρίμμια (βίντεο)

«Δεν θέλω παιχνίδια, θέλω να μας βγάλετε από εδώ» ακούγεται να λέει το μικρό κορίτσι

Σεισμός στην Τουρκία: 7χρονη προστάτευε το κεφάλι του αδελφού της επί 17 ώρες κάτω από τα συντρίμμια  (βίντεο)

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας από τον διπλό φονικό σεισμό στην Τουρκία όπου ένα 7χρονο κορίτσι προστατεύσει τον μικρό της αδελφό, ενώ είναι και οι δύο εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια κτηρίου που κατέρρευσε.

Το 7χρονο κοριτσάκι στη Συρία μαζί με τον αδελφό της αντικρίζουν με συγκίνηση τους διασώστες οι οποίοι τους βρήκαν και επιχείρησαν τον απεγκλωβισμό τους.

Το μικρό κοριτσάκι ακούγεται να λέει «δεν θέλω παιχνίδια, θέλω να μας βγάλετε από εδώ».

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:


Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Mohamad Safa, ο οποίος μοιράστηκε σχετική φωτογραφία στο Twitter, σημείωσε ότι το δίδυμο παρέμεινε κάτω από τα ερείπια για 17 ώρες και κατάφερε να βγει με ασφάλεια.

«Το 7χρονο κοριτσάκι που κράτησε το χέρι της στο κεφάλι του μικρού της αδερφού για να τον προστατεύσει ενώ ήταν κάτω από τα ερείπια για 17 ώρες, τα κατάφερε με ασφάλεια. Δεν βλέπω κανέναν να μοιράζεται. Αν ήταν νεκρή θα μοιράζονταν όλοι! Μοιραστείτε τη θετικότητα…» έγραψε το tweet του.

Δείτε την ανάρτησή του:


Τελικώς τα δύο παιδάκια διασώθηκαν και οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος ενώ η υγεία τους είναι σε καλή κατάσταση.

Αυτήν τη στιγμή, οι νεκροί από τα 7,8 Ρίχτερ και τη μετασεισμική ακολουθία ξεπερνούν συνολικά σε Τουρκία και Συρία τους 6.000. Ανάμεσα στους νεκρούς και χιλιάδες παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, με τον εκπρόσωπό της Τζέιμς Έλντερ να εκφράζει τον φόβο για τρομακτικά πολλούς θανάτους ανηλίκων.

«Οι καταστροφές σχολείων, ιατρικών εγκαταστάσεων και νοσοκομείων θα έχουν επιφέρει σημαντικά πολλούς θανάτους παιδιών», έγραψε από τη μεριά του το πρακτορείο Reuters.

Ανάμεσα στους ευάλωτους από το πιο ισχυρό – όπως τον χαρακτηρίζουν οι ειδικοί – σεισμό του τελευταίου αιώνα οι Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία. Έφυγαν από τον εμφύλιο που μαίνεται για πάνω από μια δεκαετία στη χώρα τους και συνάντησαν έναν άλλον πόλεμο.

Εν τω μεταξύ, ανώτεροι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσαν πως οι ανθρωπιστικές ανάγκες της Συρίας είναι οι μεγαλύτερες μετά το μεγάλο σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους εκεί και στη νότια Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.