ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σεισμός στην Τουρκία: Η Άγκυρα αποδέχθηκε τελικά τη βοήθεια της Κύπρου

Μόλις χθες η γειτονική χώρα είχε απορρίψει την πρόταση της Λευκωσίας

Σεισμός στην Τουρκία: Η Άγκυρα αποδέχθηκε τελικά τη βοήθεια της Κύπρου

Περίπου 60 ώρες αφότου χτύπησε ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και η κυβέρνηση της χώρας είπε τελικά «ναι» στην Κύπρο για αποστολή ομάδας διάσωσης. Μόλις χθες η γειτονική χώρα είχε απορρίψει την πρόταση της Λευκωσίας.

Καθώς τα σωστικά συνεργεία δίνουν σκληρή μάχη με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο σεισμός στην Τουρκία, η Κύπρος θα συνδράμει με 21 διασώστες.

Όπως ανακοίνωσε o εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Δημήτρης Δημητρίου, η Κυπριακή Δημοκρατία ενημερώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ότι η προσφορά της Κύπρου για αποστολή ομάδας διάσωσης έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, 7 του μήνα, η Τουρκία είχε απορρίψει την αποστολή Ελληνοκυπρίων διασωστών, καθώς δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Εμείς κατόπιν συνεννόησης με την Πολιτική Άμυνα εκφράσαμε ετοιμότητα για να συνδράμουμε με μια ομάδα διάσωσης που αποτελείται από 21 άτομα και χθες το βράδυ μας απάντησαν “όχι ευχαριστούμε”», είχε πει ο γενικός διευθυντής του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.