Τουρκία: «Ναι» στο εργοστάσιο παραγωγής Bayraktar στην Σ.Αραβία αλλά οι επενδύσεις του Ριάντ αργούν…

Οι Τούρκοι περιμένουν σαουδαραβικό χρήμα που δεν άρχεται όμως

Τουρκία: «Ναι» στο εργοστάσιο παραγωγής Bayraktar στην Σ.Αραβία αλλά οι επενδύσεις του Ριάντ αργούν…

Τούρκος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι η χώρα του έχει παραδώσει 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ η Άγκυρα μελετά ένα αίτημα της Σαουδικής Αραβίας για δημιουργία εργοστασίου στην επικράτειά της για την παραγωγή και ανάπτυξη τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.

Το Reuters επικαλούμενο δύο τουρκικές πηγές ανέφερε ότι η τουρκική εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας «Baykar» παρέδωσε στα ΗΑΕ 20 οπλισμένα drones τον Σεπτέμβριο και υπάρχει η δυνατότητα να πουλήσει περισσότερα, μετά τη βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ναι, εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία αλλά…

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι η Baykar Company μελετά το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας για ίδρυση εργοστασίου, αλλά κατέστησε σαφές ότι η στρατηγική απόφαση ανήκει στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θεωρώντας ότι υπάρχουν άλλα θέματα όπως οι σαουδαραβικές επενδύσεις στην Τουρκία που «δεν κινούνται τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε».

Αυτό γίνεται σαφές από την απαίτηση της Τουρκίας «να πέσει πρώτα σαουδαραβικό χρήμα στην τουρκική οικονομία».

Η Baykar, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ και το Γραφείο Επικοινωνίας της Κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό, και το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας παρέπεμψε ερωτήσεις στην ίδια την αμυντική βιομηχανία, η οποία όμως αρνήθηκε να σχολιάσει.

Εχθές  Σάββατο, ο Σαουδάραβας διάδοχος πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δέχθηκε μια υψηλόβαθμη τουρκική αντιπροσωπεία που περιλάμβανε τον Προεδρικό Εκπρόσωπο Ιμπραήμ Καλίν και τον Υπουργό Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπτί, όπου συζήτησαν μαζί τους στο Παλάτι Al-Salam στη Τζέντα τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τους τρόπους να τα αναπτύξει σε διάφορους τομείς, που είναι μια από τις συναντήσεις που εντάθηκαν μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.