ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκία: Τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ επιτίθονται στον Ρ.Τ.Ερντογάν – «Από το θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα πήγε στο “Μητσοτάκη φίλε μου”»

Κάνουν λόγο για αλλαγή ρητορικής έναντι της Ελλάδας

Τουρκία: Τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ επιτίθονται στον Ρ.Τ.Ερντογάν – «Από το θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα πήγε στο “Μητσοτάκη φίλε μου”»

Για αλλαγή ρητορικής έναντι της Ελλάδας κατηγορούν τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ στην Τουρκία τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επίσκεψή του σήμερα στην Αθήνα.

Το CNN Turk κάνει λόγο για ιστορική επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα:

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη στην ελληνική εφημερίδα Καθημερινή. Απάντησε σε ερωτήσεις της εφημερίδας ενόψει του Ανώτατου Συμβουλιου Συνεργασίας. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και στην Ελλάδα και στην Τουρκία σχετικά με την επίσκεψη του Ερντογάν. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που να μην μπορούμε να το επιλύσουμε και μίλησε για μια νέα σελίδα στις σχέσεις».

Η εφημερίδα Ηurriyet σχολιάζει: «Θα πω στον φίλο μου, Κυριάκο».

Η Aksam γράφει «Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός μας», ενώ η φιλοκυβερνητική Yeni Safak προσθέτει ότι και η Τουρκία έχει ανάγκη από φίλους , αλλά αυτό εξαρτάται και από τη στάση της Ελλάδας.

«Από το θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα, ο Ερντογάν πήγε στο “Κυριάκο φίλε μου”»

Ωστόσο η αντιπολιτευόμενη Sozcu εξαπολύει βολές κατά του Ερντογάν για… κωλοτούμπα με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Μπορούμε να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά ή να κάνουμε στροφή μια νύχτα ξαφνικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο παρουσιαστής του τουρκικού δικτύου Halk TV, Φατίχ Πορτακάλ σχολίασε χθες: «Ο Ερντογάν αύριο ταξιδεύει στην Αθήνα. Όπως ξέρετε υπήρχε πριν απο λίγα χρόνια μια πρόταση που επαναλάμβανε ο Ερντογάν. Όταν υπήρχαν οι αερομαχίες και για την καταστάση των νησιών έλεγε πως “μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικἀ”. Ο Ερντογάν μίλησε λοιπόν στην σημαντική εφημερίδα, την Καθημερινή. Οι δημοσιογράφοι του έκαναν την ερώτηση: “Κύριε πρόεδρε λέτε πως θα έρθετε ξαφνικά μια νύχτα. Τι σημαίνει αυτό;”. O Eρντογάν δήλωσε πως “εγώ αυτό το είπα για τους τρομοκράτες, δεν το είπα για την Ελλάδα”. Επίσης ο Ερντογάν ο οποίος δήλωνε πως “για μένα ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει”, τώρα όμως τον αποκάλεσε “φίλε μου’” Εμείς τελικά είμαστε σαν τους ψευτόμαγκες τις γειτονιάς, ή ακούγονται βροντές αλλά δεν βρέχει».

«Ποιον θα συναντήσει ο Ερντογάν στην Αθήνα;»

Αλλά και ο διάσημος στη γείτονα πολιτικός αρθρογράφος, Φατίχ Αλταϊλί εξαπολύει μύδρους κατά του Τούρκου προέδρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαι πολύ περίεργος ποιον θα συναντήσει ο Ερντογάν στην Αθήνα… Κάποιον που δεν υπάρχει;», διερωτήθηκε αναφερόμενος στο «Μητσοτάκης γιοκ για μένα», που είχε πει ο Ερντογάν πριν από έναν χρόνο. «Βεβαίως τα πράγματα αλλάζουν στην εξωτερική πολιτική, αλλά όταν κάνεις ένα τόσο μεγάλο βήμα πίσω, πρέπει να αισθάνεται έστω λίγη ντροπή», πρόσθεσε ο Τούρκος αρθρογράφος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.