ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Χειροπέδες σε επτά Ισραηλινούς πράκτορες της Μοσάντ για κατασκοπεία

Χρησιμοποιούσαν ψεύτικους ιστότοπους στην αραβική γλώσσα για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των στόχων τους

Τουρκία: Χειροπέδες σε επτά Ισραηλινούς πράκτορες της Μοσάντ για κατασκοπεία

Επτά πράκτορες της Μοσάντ συνελήφθησαν για κατασκοπεία από τις τουρκικές αρχές ανεβάζοντας τους τόνους ανάμεσα στη Τουρκία και το Ισράηλ.

Μάλιστα οι 7 πράκτορες της Μοσάντ που συνελήφθησαν στην Τουρκία φέρονται να ήταν μέλη μιας 56μελούς ομάδας κατασκοπείας του Ισραήλ στη χώρα.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας, Sabah, ομάδες αντικατασκοπείας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας έπιασαν 7 πράκτορες της Μοσάντ, οι οποίοι ανήκαν σε μια 56μελη ομάδα Ισραηλινών κατασκόπων που δρούσαν στην γειτονική χώρα.

Μάλιστα η εφημερίδα ανέφερε ότι την δράση του 56μελούς κυκλώματος ομολόγησαν οι Ισραηλινοί κατάσκοποι που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές.

Σενάρια ανέφεραν ότι η ομάδα της Μοσάντ είχε ως στόχο Ιρανούς που σχεδίαζαν δολοφονίες Ισραηλινών.

Λογισμικό τηλεφωνικών υποκλοπών

Η ομάδα της Μοσάντ που δρούσε στην Τουρκία, φαίνεται να αποτελείτο κυρίως από πράκτορες με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, χρησιμοποιούσε ψεύτικους ιστότοπους στην αραβική γλώσσα για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των στόχων και να τους οδηγήσει να κάνουν «κλικ» σε άρθρα, προκειμένου να… φυτέψουν λογισμικό υποκλοπής spyware στα τηλέφωνά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Sabah, οι πράκτορες είχαν επίσης επιφορτιστεί με τη συλλογή πληροφοριών για ξένους υπηκόους, χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως παρακολούθηση, χακάρισμα δικτύων WiFi και φωτογράφιση στόχων και ηλεκτρονική παρακολούθηση.
Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, μέλη του Ισραηλινού κατασκοπευτικού πυρήνα στην Κωνσταντινούπολη είχαν επίσης σταλεί από τη Μοσάντ και στον Λίβανο και τη Συρία για να εντοπίσουν τοποθεσίες για επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.