ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικά ΜΜΕ βλέπουν «ίχνη του Σόρος» στην παραπληροφόρηση κατά την προεκλογική περίοδο

Ξεκίνησε έρευνα

Τουρκικά ΜΜΕ βλέπουν «ίχνη του Σόρος» στην παραπληροφόρηση κατά την προεκλογική περίοδο

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι  ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί για τα αποτελέσματα στις πλατφόρμες επαλήθευσης των δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο και εντοπίζεται σε αυτές η σύνδεσή τους με τις οργανώσεις του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος. Αυτό είναι μια ένδειξη της παρέμβασης του τελευταίου στις εκλογικές διαδικασίες της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται:

Η πρόσφατη τάση διάδοσης παραπληροφόρησης στις “πλατφόρμες επαλήθευσης” έχει φέρει στο μυαλό ορισμένα ερωτήματα.

Σε ιστότοπους όπως το «Teyit.Org» και το «Doguluk Share», οι σύνδεσμοι μεταξύ των ιδρυτών των πλατφορμών και των οργανώσεων FETO, PKK και ριζοσπαστικών αριστερών οργανώσεων έχουν τραβήξει την προσοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, αξιοσημείωτη είναι και η χρηματοδότηση των πλατφορμών «Teyit.Org» και «Accuracy Share» από οργανισμούς με έδρα τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Το πιο εντυπωσιακό όνομα εδώ είναι ο  Τζορτζ Σόρος.

Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη δραστηριότητα του Σόρος στην εξέγερση του Γκεζί Παρκ που σχεδιάστηκε τον Μάιο του 2013 στην Τουρκία, όπου ασκεί δραστηριότητες σε επίπεδο παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών…

Έρευνα από την Εισαγγελία της Άγκυρας

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για λογαριασμούς που εκτέθηκαν σε παραπληροφόρηση ενεργώντας μαζί μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμες όπως το «Teyit.Org» και το «Shadow of Truth».

Είναι γνωστό ότι η Meta με έδρα τις ΗΠΑ, η εταιρεία-ομπρέλα των Facebook , Instagram και WhatsApp , συνεργάζεται με την Teyit Org και την Equity Share, όπως σημειώνεται.

Επίσης, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα:

Η Meta απαιτεί οι πλατφόρμες επαλήθευσης που θα συνεργαστούν μαζί της να είναι διαπιστευμένες στο International Verification Network (IFCN) εντός του Poynter Media Institute.

Η Poynter συνδέεται με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates χρηματοδοτείται από το George Soros (Open Society Foundations) και το National Endowment for Democracy (NED), το οποίο είναι γνωστό ότι λαμβάνει χρηματοδότηση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, το «Truth Share» ιδρύθηκε για να λειτουργεί στην Τουρκία σύμφωνα με τον στόχο των ΗΠΑ να «εξάγουν τη λεγόμενη δημοκρατία, τον φιλελευθερισμό και τις ελευθερίες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.