ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Τούρκος ΥΠΕΞ: «Η ΕΕ να υιοθετήσει μια πιο δίκαιη στάση απέναντι στην Τουρκία»

Τηλεφωνική συνομιλία, με τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Όλιβερ Βάρχελι, είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν

Τούρκος ΥΠΕΞ: «Η ΕΕ να υιοθετήσει μια πιο δίκαιη στάση απέναντι στην Τουρκία»

Χθες, 17/12, το βράδυ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Όλιβερ Βάρχελι.

Ο Χ.Φιντάν ζήτησε «η Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει μια πιο δίκαιη στάση απέναντι στην Τουρκία».

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία με τον επίτροπο Βάρχελι, ο Χακάν Φιντάν εξέφρασε την αποδοκιμασία του για το γεγονός ότι η κοινή δήλωση για τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ δε συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αντίθετα με ό,τι προβλεπόταν, και παραπέμφθηκε στην επόμενη (Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ).

Υπενθυμίζεται ότι η κοινή δήλωση εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ύπατο εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η ΕΕ θα πρέπει να ενεργήσει με στρατηγική αντίληψη και να προωθήσει τις σχέσεις με την Τουρκία»

Ο Χακάν Φιντάν φέρεται να επισήμανε στον επίτροπο ότι «στον σημερινό κόσμο, όπου οι παγκόσμιες προκλήσεις εντείνονται, η ΕΕ θα πρέπει να ενεργήσει με στρατηγική αντίληψη και να προωθήσει τις σχέσεις με την Τουρκία».

Ο Τούρκος υπουργός υπενθύμισε ότι η Τουρκία αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα το συντομότερο δυνατό σε θέματα όπως η επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης, η ενίσχυση των επενδύσεων και η παροχή διευκολύνσεων για τη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου στους Τούρκους πολίτες στη Ζώνη Σένγκεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Φιντάν και Βάρχελι συζήτησαν επίσης τα Συμπεράσματα για τη Διεύρυνση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου και τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 14-15 Δεκεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.