Β.Πούτιν: «Έχουμε 50 εκατ. τόνους σιτηρά για να μην πεινάσει ο πλανήτης αλλά δεν τα αγοράζει η Δύση»

Αποκαλυπτικός ο Ρώσος πρόεδρος την ίδια στιγμή που οι κοινωνίες στην Δύση στενάζουν από την ακρίβεια

Β.Πούτιν: «Έχουμε 50 εκατ. τόνους σιτηρά για να μην πεινάσει ο πλανήτης αλλά δεν τα αγοράζει η Δύση»

Για σειρά ζητημάτων που άπτονται όχι μόνο την κατάσταση της άμυνας των συμμαχικών χωρών Ρωσίας-Λευκορωσίας μίλησαν οι Πούτιν -Λουκασένκο αλλά σε μια δήλωση “βόμβα” έδειξε την Δύση ως των υπαίτιο για την τρομακτική άνοδο των τιμών λόγω ελλείψεων στα τρόφιμα εξαιτίας των κυρώσεων.

Εμείς έχουμε 50 εκατ.τόνους σιτηρών που μπορούν να εξαχθούν. Η Δύση όμως με τις κυρώσεις δεν τα αγοράζει” ήταν η ουσιαστική φράση του Β.Πούτιν.

Τελικά οι κυρώσεις που αναφέρουν τα δυτικοτραφή ΜΜΕ κανείς ακόμα δεν μπορεί να πει ποιον πλήττουν. Η Ρωσία πάντως δεν δείχνει να πεινάει.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο συζήτησαν την κατάσταση του παγκόσμιου εφοδιασμού λιπασμάτων και τροφίμων σε συνάντηση που είχαν σήμερα, σύμφωνα με το Reuters.

“Θα ήθελα να σας μιλήσω όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών της παγκόσμιας αγοράς”, δήλωσε ο Πούτιν σε πλάνα από τη συνάντηση που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δημοσιογράφο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα Russia 1.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία είναι σημαντικοί προμηθευτές λιπασμάτων στην παγκόσμια αγορά, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Μάλιστα ο Πούτιν εκτίμησε πως η Ρωσία, ακόμα και αυτή τη στιγμή, έχει τη δυνατότητα να προμηθεύσει τις παγκόσμιες αγορές με τουλάχιστον 50 εκατ. τόνους σιτηρών για να αντισταθμίσει τις απώλειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε άλλο σημείο εκτόξευσε τα πυρά του προς τη Δύση κατηγορώντας της για άπλετο κυνισμό καθώς κατηγορεί τη Ρωσία για τις ελλείψεις στην παγκόσμια αγορά την ώρα που η ίδια (η Δύση) έχει επιβάλλει κυρώσεις στις ρωσικές και λευκορωσικές εξαγωγές σιτηρών-λιπασμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.