Βέροια: 69χρονη πλήρωσε με κοσμήματα αξίας 15.000€ το «χειρουργείο» της ανιψιάς της – Συνελήφθη 65χρονη Βουλγάρα

Συμβουλές από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Βέροια: 69χρονη πλήρωσε με κοσμήματα αξίας 15.000€ το «χειρουργείο» της ανιψιάς της – Συνελήφθη 65χρονη Βουλγάρα

Στα «χέρια» της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται μια 65χρονη υπήκοος Βουλγαρίας η οποία συνελήφθη χθες στην περιοχή των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για απάτη και απόπειρες απάτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το πρωί τηλεφώνησε άγνωστος σε 69χρονη γυναίκα σε χωριό κοντά στη Βέροια και προσποιούμενος τον γιατρό του νοσοκομείου ισχυρίστηκε ότι η ανιψιά της έχει τραυματιστεί σε ατύχημα και χρειάζονται χρήματα για να χειρουργηθεί.

Μάλιστα στο τηλέφωνο παρενέβη και γυναίκα συνεργός του, η οποία έκλαιγε προσποιούμενη την ανιψιά της παθούσας, προκειμένου να γίνουν περισσότεροι πειστικοί.

Η 69χρονη άφησε σε σημείο -στην πόλη της Βέροιας- που της υπέδειξαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωσή της.

Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν την 65χρονη υπήκοο Βουλγαρίας η οποία έφυγε με ταξί από τη Βέροια και έφτασε στη δυτική Θεσσαλονίκη. Συνελήφθη καθώς στην κατοχή της βρέθηκαν τα προαναφερόμενα χρήματα και κοσμήματα, τα οποία και αποδόθηκαν στο θύμα της εξαπάτησης.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, η ίδια και οι συνεργοί της επιχείρησαν να εξαπατήσουν, την ίδια μέρα, ακόμη δύο γυναίκες στην Βέροια, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα ή κοσμήματα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των άγνωστων συνεργών της, όπως και για την ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας συμβουλεύει:

-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σενοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

-Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

– Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί – συγγενείς σας.

-Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

-Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

– Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

-Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Ενημερώστε φίλους, συγγενείς και κυρίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.