ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χ.Στυλιανίδης για την πυρκαγιά στην Πεντέλη: «Είχαμε πολύ καλό συντονισμό – Ανοικτό το ενδεχόμενο εμπρησμού»

Αφού κάηκαν 24.000 στρέμματα

Χ.Στυλιανίδης για την πυρκαγιά στην Πεντέλη: «Είχαμε πολύ καλό συντονισμό – Ανοικτό το ενδεχόμενο εμπρησμού»

Έκτακτη ενημέρωση για την πυρκαγιά που έκαψε χθες, Τρίτη, την Πεντέλη πραγματοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και την στιγμή που οι φλόγες κατέκαψαν 24.000 στρέμματα, δεκάδες σπίτια, ακίνητα, περιουσίες ενώ ένας άτυχος πολίτης από το βάρος του να βλέπει για τρίτη φορά το σπίτι του να καίγεται έδωσε τέλος στην ζωή του, είδε άριστο συντονισμό!

Που να μην είχαμε και καλό συντονισμό δηλαδή. Θα καίγονταν και η Ακρόπολη; Πάντως στις δηλώσεις του δεν είδε και πολλά λάθη!

«Ο σωστός συντονισμός και η έγκαιρη επέμβαση δεν ήταν τυχαίος, ήταν η καρδιά της νέας στρατηγικής του υπουργείου μας στη διαχείριση φυσικών καταστροφών», υπογράμμισε τονίζοντας ωστόσο πως «έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε να βελτιωθούμε, ενισχύοντας την ετοιμότητα του μηχανισμού και την πρόληψη».

Επίσης άφησε «αιχμές» για εμπρησμό στην Πεντέλη άφησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, εχθές Τρίτη, άφησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Χωρίς να κατονομάζει, ο υπουργός είπε πως όσον αφορά τα αίτια της φωτιάς έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ή κεραυνό. «Όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, μιλώντας για τη διαχείριση της πυρκαγιάς έκανε λόγο για αντίξοες συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική.

«Κάθε πυρκαγιά αφήνει πληγές. Χάνουμε ένα κομμάτι φυσικού πλούτου, χάνονται περιουσίες και δυστυχώς κάποιες φορές χάνονται και ανθρώπινες ζωές» είπε αρχικά.

«Η χθεσινή πυρκαγιά είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας πολύ δύσκολα διαχειρίσιμης κατάστασης» συμπλήρωσε και εξήγησε πως «οι επιστήμονες σήμερα επιμένουν ότι οι ριπές ανέμου ξεπερνούσαν κατά διαστήματα τα 110 χλμ. την ώρα».

Ωστόσο, όπως είπε «ενώσαμε δυνάμεις και καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολύ δύσκολη πυρκαγιά στην Πεντέλη».

Ακόμα, αναφέρθηκε στις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες «έδωσαν τον εαυτό τους, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, είπε ότι η πυροσβεστική βρέθηκε άμεσα στο σημείο της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, αφού όπως είπε ήταν στο σημείο μόλις δέκα λεπτά από την στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.