ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χάος στην Κένυα λόγω φόρων και ακρίβειας – Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και καταστολή (βίντεο)

Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Χάος στην Κένυα λόγω φόρων και ακρίβειας – Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και καταστολή (βίντεο)

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κένυα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κόστος ζωής και τους νέους φόρους που οργανώθηκαν προχθές Παρασκευή, ανέφεραν χθες Σάββατο νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές.

Η κενυατική αστυνομία έριξε δακρυγόνα εναντίον της οχηματοπομπής του ηγέτη της αντιπολίτευσης, του Ράιλα Οντίνγκα, στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, μια από τις πόλεις όπου έγιναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Χρησιμοποίησε επίσης δακρυγόνα για να διαλύσει πολίτες στις πόλεις Μομπάσα (νότια) και Κισούμου (δυτικά).

 «Έχουμε άλλον έναν θάνατο (…) που αυξάνει τον αριθμό των νεκρών σε δύο μετά τις χθεσινές διαδηλώσεις», είπε ο Τζορτζ Ρέι, αξιωματούχος του νοσοκομείου Τζαραμόγκι Ογκίνγκα Οντίνγκα στην Κισούμου, προπύργιο της αντιπολίτευσης, στη λίμνη Βικτόρια. Άλλο στέλεχος της ίδιας δομής υγείας έκανε λόγο για έναν θάνατο διαδηλωτή που χτυπήθηκε από σφαίρα την προηγουμένη.

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στην αστυνομία ανέφερε πως τρίτος άνδρας, επίσης τραυματισμένος από σφαίρες, υπέκυψε σε νοσοκομείο της κομητείας Μιγκόρι (νοτιοδυτικά). Έτερη αστυνομική πηγή επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά τους κατήγγειλαν τη βία και τις «αυθαίρετες συλλήψεις».

Χθες Σάββατο, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον αντιπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην κορυφαίου δικαστικού Ουίλι Μουτούνγκα, που ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι δεκάδες άνθρωποι που συνελήφθησαν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με ακτιβιστές.

«Δεν είναι σε καμία περίπτωση δικαιολογημένη η αστυνομία να μας ρίχνει δακρυγόνα ενώ ήρθαμε ειρηνικά να ζητήσουμε την απελευθέρωση αθώων ακτιβιστών που κρατούνται σε κελιά από χθες», τόνισε ο Λεμπάα Σουγιάνκα, δικηγόρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ζητάμε να αφεθούν ελεύθεροι διότι ορισμένοι από αυτούς έχουν τραυματιστεί και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη», πρόσθεσε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους μπροστά σε εγκατάσταση της αστυνομίας στο κέντρο του Ναϊρόμπι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.