ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Άγκυρα μιλά για αναβάθμιση των ελληνικών συστημάτων S-300 και εμπλέκει τον ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκη αλλά είναι… fake news!

Η Άγκυρα μιλά για αναβάθμιση των ελληνικών συστημάτων S-300 και εμπλέκει τον ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκη αλλά είναι… fake news!

Περίεργο ενδιαφέρον για την υπόθεση εκσυγχρονισμού των συστημάτων S-300PMU-1 της ΠΑ επιδεικνύει ο τουρκικός Τύπος. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Akit (η οποία απηχεί πλήρως τις απόψεις της Άγκυρας) σε άρθρο της μιλά για συμφωνία αναβάθμισης των συστημάτων S-300 της ΠΑ με την Ρωσία, (εμπλέκοντας μάλιστα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε.Αποστολάκη) μόνο που φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Οι λόγοι προφανείς:

Θέλει να αποσπάσει το βάρος της προσοχής από τη δική της συμφωνία για τους S-400 μιλώντας για συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας για τους S-300 ώστε να το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για τη δική της προμήθεια.

Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η συμφωνία επήλθε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Αθήνα.

Η πραγματικότητα είναι πως όντως υπήρξε συνάντηση του Έλληνα ΥΕΘΑ με τον Ρώσο πρεσβευτή Αντρέι Μάσλοφ, αλλά όχι για τους S-300.

Η συνάντηση αφορούσε ουσιαστικά την επίδοση πρόσκλησης από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού στον Ε.Αποστολάκη να επισκεφθεί τη Μόσχα και όχι φυσικά τη συμφωνία για τους S-300, αφού ο Ρώσος πρεσβευτής είναι αναρμόδιος για τέτοιου είδους συμφωνίες.

Σε ότι αφορά τους S-300 και το μέλλον τους, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είναι σε αναμονή από το 2013 και με πολύ μικρά βήματα να έχουν γίνει μέχρι τώρα, απέχοντας πολύ από την υλοποίησή του.

Η όποια υλοποίηση, οψέποτε αυτή γίνει, θα είναι η βελτίωση των συστημάτων στο επίπεδο S-300PMU-2 Favourite με ενσωμάτωση του βλήματος 48N6E2 και μέγιστη εμβέλεια τα 200 χλμ. έναντι του υπάρχοντος 48N6 με εμβέλεια 150 χλμ. με αντίστοιχες αναβαθμίσεις στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα:

«Το σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400 που θα λάβει η Τουρκία από τη Ρωσία, ώθησε την Ελλάδα να ανανεώσει το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 που είχε αγοράσει παλαιότερα.

Η Ρωσία ανέφερε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Ελλάδα για την αναβάθμιση των συστημάτων S-300 τα οποία είχαν προηγούμενα πωληθεί στην Ελλάδα.

Ο νέος υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ, συναντήθηκαν στο κτίριο του υπουργείου Άμυνας στην Αθήνα.

Η συνάντηση εστιάστηκε στην αναβάθμιση των ρωσικών συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-300 της Ελλάδας.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ο εκσυγχρονισμός των S-300 και η στήριξή τους με τα αμυντικά συστήματα TOR-M1 HSS.

Στην κατεύθυνση αυτή, τα S-300 που είναι στην Ελλάδα θα αποσταλούν στη Ρωσία.

Η Ρωσία θα στείλει πίσω τα S-300 και τα TOR-M1 HSS στην Ελλάδα μετά τη λειτουργία ολοκλήρωσης του εκσυγχρονισμού».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.