ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Η Τουρκία θα αρχίσει να στέλνει μετανάστες με κορωνοϊό στα Δωδεκάνησα

Η Τουρκία θα αρχίσει να στέλνει μετανάστες με κορωνοϊό στα Δωδεκάνησα

Όπως έχει ενημερώσει εδώ και ημέρες το pronews.gr, η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει μετανάστες με κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες , ο τουρκικός σχεδιασμός είναι να στείλει τους μετανάστες στα Δωδεκάνησα ώστε να προκληθεί αστάθεια στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου που βρίσκονται πλησίον της τουρκικής ακτογραμμής, με σκοπό να αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο την Άμυνα της χώρας στο θερμό επεισόδιο που «έρχεται».

Σε αναμονή για την εκδήλωση της δεύτερης φάσης του οργανωμένου από την Άγκυρα σχεδίου μεταφοράς παράνομων μεταναστών με κορωνοϊό από τα μικρασιατικά παράλια στα απέναντι ελληνικά νησιά, βρίσκονται οι ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να θέσουν σε εφαρμογή το επόμενο στάδιο του επιχειρησιακού τους σχεδίου να κατακλύσουν τα ελληνικά νησιά με παράνομους μετανάστες από χώρες της Αφρικής και της Ασίας, μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται και φορείς του κορωνοϊού.

Βασικός σκοπός των τουρκικών σχεδιασμών η περαιτέρω επιβάρυνση των ήδη γεμάτων κέντρων πρώτης υποδοχής, η καλλιέργεια αστάθειας στις τοπικές κοινωνίες και η συνακόλουθη φθορά των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας και του Στρατού.

Όπως αναφέρουν ωστόσο κύκλοι του Πενταγώνου, αυτή τη φορά στο στόχαστρο των Τούρκων δεν θα βρεθούν τα μεγάλα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά κυρίως τα μικρά και περισσότερο απομακρυσμένα νησιά που βρίσκονται διάσπαρτα κατά μήκος της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας οριογραμμής και ιδιαίτερα αυτά της Δωδεκανήσου.

«Αναμένουμε ότι η συγκεκριμένη φάση θα μπει σε εφαρμογή με το που θα περιοριστεί η μπει σε ύφεση η πανδημία του κορωνοϊού. Κάτι που χρονικά, με βάση και τις σχετικές επιστημονικές προβλέψεις, προσδιορίζεται να συμβεί από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Αυγούστου.

Εντός αυτού του χρονικού πλαισίου θεωρούμε ότι θα έχουμε ένα νέο, οργανωμένο και μεγάλο κύμα μεταναστευτικής ροής από την Τουρκία προς την Ελλάδα και κατ’ επέκταση προς την Ευρώπη. Εκτιμούμε ότι στο μεσοδιάστημα, έχοντας την ανοχή και ενδεχομένως και την υποστήριξη των τουρκικών αρχών, οι διακινητές θα έχουν όλο το περιθώριο να συγκεντρώσουν χιλιάδες μετανάστες σε διάφορα σημεία των τουρκικών παραλίων από το Τσανάκαλε λίγο έξω από τα στενά, μέχρι το Κας απέναντι από το Καστελόριζο» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.

Να σημειώσουμε πώς μετά τον Έβρο, οι τουρκικές αρχές επιχείρησαν να προωθήσουν παράνομους μετανάστες, ορισμένοι εκ των οποίων φέρονταν να έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αν και επί του παρόντος δεν παρατηρείται κάποια σημαντική συγκέντρωση μεταναστών στις «ύποπτες» περιοχές απέναντι από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, εντούτοις τόσο οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος όσο και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έχουν αυξημένη παρουσία στην περιοχή, εξού και το χθεσινό παραλίγο επεισόδιο.

Σε ότι αφορά το Π.Ν μάλιστα και εν όψει των πληροφοριών για την εκδήλωση της δεύτερης φάσης του τουρκικού σχεδίου, έχουν δοθεί εντολές ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των πλοίων του σε συγκεκριμένους τομείς της Δωδεκανήσου.

H ελληνική πλευρά επιβεβαίωσε έμμεσα πως πράγματι η Τουρκία πράγματι έχει τέτοιο σχέδιο καθώς έθεσε το θέμα στο ΝΑΤΟ, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο να ενημερώνει τους Συμμάχους μας για την επιχείρηση μεταφοράς παράνομων μεταναστών, μεταξύ των οποίων και ασθενών με κορωνοϊό, στα ελληνικά νησιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο συγκεκριμένα κατά την έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη με τηλεδιάσκεψη λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τους Συμμάχους μας την αποστολή επιπλέον πλοίων στο Αιγαίο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άσκηση πίεσης που δέχεται η Ελλάδα και συνακόλουθα και η Ευρώπη, από τις οργανωμένες μεταναστευτικές ροές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.