ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Στεφανής: «Έχουμε “war game” – Επιτελείο σχεδιάζει το χειρότερο δυνατό σενάριο» (βίντεο)

Α.Στεφανής: «Έχουμε “war game” –  Επιτελείο σχεδιάζει το χειρότερο δυνατό σενάριο» (βίντεο)

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες διέρχονται περίοδο «αναταραχής». Μάλιστα, έκανε λόγο για «war game» (παιχνίδι πολέμου).

«Ένα επιτελείο σχεδιάζει το χειρότερο δυνατό σενάριο. Εμείς αυτό κάνουμε. Και το χειρότερο δυνατό σενάριο αντιμετωπίζεται με πληθώρα επιλογών, τις οποίες έχουμε αναπτύξει. Ξεκινάμε από το απλό επίπεδο της αύξησης του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και προχωράμε ανάλογα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Τόνισε πάντως, ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε και να χάνουμε την αυτοσυγκέντρωση και την ψυχραιμία μας. «Παρακολουθείς κάτι με ψυχραιμία όταν έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου, τις οποίες έχεις μετρήσει με ξεκάθαρα επιχειρησιακά αποτελέσματα».

Ειδική αναφορά έκανε και στις νέες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρουσίασε χάρτες με τα πιθανά σημεία ερευνών για υδρογονάνθρακες.

«Ακούμε τι λέει και το αναλύουμε. Εξετάζουμε και τις δυνατότητες που έχει για να υλοποιήσει αυτά που θέλει. Εμείς εξετάζουμε τις προθέσεις, τις λέξεις μπορεί να τις στηρίξει με δυνατότητες; Ναι, έχει δυνατότητες που μπορεί να τις υποστηρίξει».

«Η Τουρκία έχει πολλαπλές δυνατότητες, αλλά τις ανάλογες δυνατότητες μπορεί να τις αναπτύξουμε κι εμείς με μεγάλη άνεση» έσπευσε να προσθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά κλιμακώθηκε σημαντικά, μετά την απόφαση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Τουρκίας να ζητήσει άδειες για την έναρξη ερευνών σε θαλάσσια οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι έρευνες αυτές εδράζονται στην πάγια θέση της Τουρκίας περί μη αναγνώρισης του δικαιώματος των νησιών για την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας. Επομένως, θεωρεί ότι τα ελληνικά νησιά δεν διαθέτουν δικαιώματα πέραν των έξι μιλίων, δηλαδή πέραν των χωρικών υδάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.