ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΦΕΘΑ Α.Στεφανής: Η μέρα που το περιοδικό Life υποκλίθηκε στον Έλληνα Εύζωνα (φώτο)

ΥΦΕΘΑ Α.Στεφανής: Η μέρα που το περιοδικό Life υποκλίθηκε στον Έλληνα Εύζωνα (φώτο)

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, θυμίζει την ημέρα που το διάσημο αμερικανικό περιοδικό Life υποκλίθηκε στον Έλληνα εύζωνα.

Ήταν 16η Δεκεμβρίου του 1940. Δηλαδή μόλις ενάμιση μήνα μετά την 28η Οκτωβρίου, όταν η Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στις Δυνάμεις του Άξονα, με την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου.

Ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθούσε τον άνισο αγώνα των Ελλήνων στρατιωτών απέναντι στην πολυδιαφημισμένη πολεμική μηχανή της φασιστικής Ιταλίας, θαυμάζοντας την γενναιότητα των ανδρών που υπερασπίζονταν την πατρίδα.

Ήταν αυτή η μέρα, που το μεγαλύτερο αμερικανικό περιοδικό της εποχής, το Life, επέλεξε να παρουσιάσει στο εξώφυλλό του τον Έλληνα Εύζωνα, ως σύμβολο της ελληνικής ανδρείας.

Αν και εκείνη την εποχή οι Εύζωνες δεν φορούσαν την χαρακτηριστική στολή, είχαν γίνει με αυτήν πασίγνωστοι ανά τον κόσμο ήδη από την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων, εξ ου και το εξώφυλλο του Time.

Το περιστατικό θυμήθηκε και υπενθυμίζει με ανάρτησή του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, που αναφέρει:

«Το αμερικανικό περιοδικό «Life» απεικόνιζε στο εξώφυλλό του σημαντικά παγκόσμια πρόσωπα και γεγονότα.

16 Δεκεμβρίου 1940.
Σαν σήμερα, 80 χρόνια πριν, κυκλοφόρησε με εξώφυλλό του έναν Εύζωνα, σύμβολο της ελληνικής γενναιότητας.
Υπερήφανοι για την Πατρίδα μας και τα ιδανικά της!»

Δείτε την ανάρτηση του ΥΦΕΘΑ:


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.