ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίσημο: Το ΥΠΕΘΑ ανακοίνωσε το ραντεβού με Φ.Παρλί για τα Rafale – Τη Δευτέρα οι υπογραφές

Επίσημο: Το ΥΠΕΘΑ ανακοίνωσε το ραντεβού με Φ.Παρλί για τα Rafale – Τη Δευτέρα οι υπογραφές

Με τον πλέον επίσημο τρόπο ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ραντεβού του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου με την Γαλλίδα ομόλογο του Φλοράνς Παρλί για τις υπογραφές για την προμήθεια των 18 μαχητικών Rafale.

Η ανακοίνωση:

Επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 στις 13:45’ η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly).

Στις 14:00’ θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, θα ακολουθήσει συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα ομόλογό του και θα υπογραφεί η Συμφωνία για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών τύπου “Rafale”.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ενώ το οπτικοακουστικό υλικό θα διανεμηθεί από την ΕΡΤ.

Τονίζεται ότι θα εφαρμοστούν με σχολαστικότητα οι προβλεπόμενοι περιορισμοί για την αποφυγή συνωστισμού και την αντιμετώπιση του στελέχους κορωνοϊού “Covid-19”.


Σημειώνεται ότι εκτός της υπογραφής για τα 18 Rafale η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας δέρνει στην Αθήνα και την πρόταση για τις φρεγάτες FTI/Belh@rra για το ΠΝ.

Οι συζητήσεις της Γαλλίδας υπουργού με τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Παναγιωτόπουλο θα περιστραφούν γύρω από το πρόγραμμα των γαλλικών φρεγατών και τις προτάσεις που θα κομίσει η γαλλική πλευρά στο ΠΝ.

Σύμφωνα με αυτές η γαλλική πρόταση αφορά 4 φρεγάτες FTI/Belh@rra με ναυπήγηση των τριών εξ αυτών στην Ελλάδα, ενδιάμεση λύση δύο φρεγατών κλάσης La Fayette και πακέτο εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ 200 από την Thales.

Να σημειωθεί ότι στο τραπέζι παραμένει και η υπόθεση της προσφοράς δύο φρεγατών FREMM ως ενδιάμεση λύση. Αν και οι Γάλλοι φαίνονται να μην προωθούν αυτή τη λύση, εντούτοις την κρατούν ω εναλλακτική προκειμένου η Ελλάδα να προχωρήσει στην αγορά των FTI/Belh@rra.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι αυτή τη στιγμή όλα είναι ρευστά σε ότι αφορά τα ανταλλάγματα των Γάλλων και αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο έντονων διαπραγματεύσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.