Πιο κοντά στην αποστολή δυνάμεων στο Μάλι; – ΥΕΘΑ: Διασφαλίζει τη σταθερότητα η «Task Force Takuba»

Πιο κοντά στην  αποστολή δυνάμεων στο Μάλι; – ΥΕΘΑ: Διασφαλίζει  τη σταθερότητα η «Task Force Takuba»

Η υποστήριξη των κρατών – μελών της ΕΕ και των συμμετεχόντων της «Task Force Takuba» προς τις χώρες της περιοχής Σαχέλ στις επιχειρήσεις εναντίον των εξτρεμιστών μουσουλμάνων, ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη, τέθηκε στο επίκεντρο της υπουργικής τηλεδιάσκεψης που οργανώθηκε, σήμερα, υπό την προεδρία της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί και στην οποία συμμετείχε και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέδειξε τη σημασία των δράσεων της ΕΕ και των κρατών – μελών της καθώς και της «Task Force Takuba» για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη στην περιοχή Σαχέλ.

Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε ότι η αποσταθεροποίηση της περιοχής επηρεάζει το ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ε.Ε., την θαλάσσια ασφάλεια και δημιουργεί μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη.

Τόνισε, δε, ότι η έναρξη λειτουργίας ελληνικής πρεσβείας στη Σενεγάλη, υποδηλώνει την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην περιοχή αυτή καθώς επίσης ότι εξετάζονται δυνατότητες συνεισφοράς σε πρωτοβουλίες και δράσεις της Γαλλίας και άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια της περιοχής.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν υπουργοί Άμυνας από κράτη – μέλη της Ε.Ε., τη Νορβηγία, τη Σερβία και την Ουκρανία, καθώς και αξιωματούχοι από το Μάλι και τον Νίγηρα. Εξάλλου, συζητήθηκαν τα συμπεράσματα ετησίας περιόδου αφότου συστάθηκε η «Task Force Takuba» καθώς και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των επόμενων ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.